Uutiset / 14.06.2010

Kritiikkiportti täytti jo kaksi vuotta

Kritiikkiportti juhli 11.6.2010 kaksivuotissyntymäpäiväänsä. Hanke uhkaa kuitenkin päättyä ensi vuonna.

Kritiikkiportti on tarjonnut kritiikkipalveluaan tänään tasan kaksi vuotta. Portaalista löytyy jo reilut 17 000 kritiikkiä. Mukana on 34 suomalaista sanoma- ja taiteen erikoislehteä.

Kritiikkiportti, www.kritiikkiportti.fi, on verkkosivusto, jolle linkitetään suomalaisten sanomalehtien ja kulttuurilehtien verkkosivuilla julkaistuja taidekritiikkejä. Sivusto on kaikille avoin ja maksuton.

Suomen Kulttuurirahaston Kritiikkiportille osoittama kolmivuotinen rahoitus päättyy ensi kesänä. Kritiikkiportin päätoimittaja Siskotuulikki Toijonen toivoo hankkeelle jatkotukea:

- Olisi ensiarvoisen tärkeää, että laajenevalle, kritiikin arvoa ja asemaa korostavalle hankkeelle löytyisi rahoittaja ja yhteistyökumppaneita tulevaisuudessakin. Kulttuurijournalismin ja taiteen kritiikki taistelee asemastaan muuntuvassa ja yhä viihteellisemmäksi käyvässä mediassa. Sehän olisi miltei kulttuuriskandaali, jos vakiintuneen kävijäkuntansa löytäneen sivuston portit jouduttaisiin sulkemaan.

Päätoimittaja Toijonen korostaa Kritiikkiportin merkitystä mediakentällä:

- Lehtien kulttuurisivuja lakkautetaan tai fuusioidaan viihteellisimpiin ja ”lukijaystävällisimpiin” sivustoihin nykyisessä lehtien ansaintalogiikkaan perustuvassa ”formaattiajattelussa”. Taiteen kritiikki pitää erottaa puffaamisesta ja taiteen markkinoinnista. Kritiikkiportilla on tärkeä tehtävä asiantuntevan ja analyyttisen kritiikin foorumina ja avoimena kenttänä kritiikin moniäänisyydelle. Sen toivotaan tavoittavan yhä enemmän lukijoita.

Kritiikkiportissa julkaistaan kerran viikossa pääkirjoitus. Lisäksi sivusto tarjoaa areenan keskustelulle taiteesta ja taiteen kritiikistä, ja helpottaa taidekentän tuoreiden tapahtumien seuraamista.

Kritiikkiporttia ylläpitää Suomen arvostelijain liitto SARV Suomen Kulttuurirahaston SKR:n tuella. Sivustoa hallinnoi ohjausryhmä, jossa on edustajat SARVista, SKR:sta ja lehdistä.

www.kritiikkiportti.fi


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliiton pitkäaikainen puheenjohtaja Antero Laine on kuollut  

Hän toimi liiton puheenjohtajana 1974-1992.

Ehdota nyt Järjestöteko- ja Työyhteisötekijäpalkinnon saajaa

Esityksiä palkittaviksi voivat tehdä liiton jäsenyhdistykset, osastot ja yksittäiset jäsenet. Palkinnoista päättää liiton hallitus.

Riitaan elokuva- ja tv-tuotantoalan työvuorojen muuttamisesta ei saatu tuomioistuimesta selkeytystä

Journalistiliitto nosti kanteen, koska sen tulkinnan mukaan jäsenien työvuoroja oli muutettu työehtosopimuksen vastaisesti. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun elokuva- ja tv-tuotantoalan työehtosopimusta tulkittiin työtuomioistuimessa.