Uutiset / 05.01.2016

Köyhät putoavat yhä digikuiluun

Vauraissa maissa 81 prosentilla kotitalouksista on kotonaan internetyhteys, mutta kehitysmaissa vain 34 prosentilla. 48:ssa kaikkein köyhimmässä maassa netistä nauttii on vain 7 prosenttia talouksista.

"Naisia on puolet maailman asukkaista, mutta naisista on netin ulottumattomissa 200 miljoonaa enemmän kuin miehistä. Eron on tasoituttava", vaatii YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon.

Maailmanjärjestö näkee internetteknologian edistävän voimakkaasti taloudellista ja sosiaalista kehitystä.

"Internet on lisännyt tuottavuutta, mahdollistanut kauppaa, luonut laadukkaita työpaikkoja, parantanut hallintoa ja tuonut uusia sovelluksia terveydenhuoltoon ja koulutukseen", listaa YK:n yleiskokouksen puheenjohtaja Mogens Lykketoft.

Vaikka nettimaailma on vielä varsin eriarvoinen, mobiilipuolella asiat ovat paremmin. YK:n tietojen mukaan jo 95 prosenttia maapallon asukkaista on mobiiliverkkojen ulottuvissa.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliiton pitkäaikainen puheenjohtaja Antero Laine on kuollut  

Hän toimi liiton puheenjohtajana 1974-1992.

Ehdota nyt Järjestöteko- ja Työyhteisötekijäpalkinnon saajaa

Esityksiä palkittaviksi voivat tehdä liiton jäsenyhdistykset, osastot ja yksittäiset jäsenet. Palkinnoista päättää liiton hallitus.

Riitaan elokuva- ja tv-tuotantoalan työvuorojen muuttamisesta ei saatu tuomioistuimesta selkeytystä

Journalistiliitto nosti kanteen, koska sen tulkinnan mukaan jäsenien työvuoroja oli muutettu työehtosopimuksen vastaisesti. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun elokuva- ja tv-tuotantoalan työehtosopimusta tulkittiin työtuomioistuimessa.