Uutiset / 05.01.2016

Köyhät putoavat yhä digikuiluun

Vauraissa maissa 81 prosentilla kotitalouksista on kotonaan internetyhteys, mutta kehitysmaissa vain 34 prosentilla. 48:ssa kaikkein köyhimmässä maassa netistä nauttii on vain 7 prosenttia talouksista.

"Naisia on puolet maailman asukkaista, mutta naisista on netin ulottumattomissa 200 miljoonaa enemmän kuin miehistä. Eron on tasoituttava", vaatii YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon.

Maailmanjärjestö näkee internetteknologian edistävän voimakkaasti taloudellista ja sosiaalista kehitystä.

"Internet on lisännyt tuottavuutta, mahdollistanut kauppaa, luonut laadukkaita työpaikkoja, parantanut hallintoa ja tuonut uusia sovelluksia terveydenhuoltoon ja koulutukseen", listaa YK:n yleiskokouksen puheenjohtaja Mogens Lykketoft.

Vaikka nettimaailma on vielä varsin eriarvoinen, mobiilipuolella asiat ovat paremmin. YK:n tietojen mukaan jo 95 prosenttia maapallon asukkaista on mobiiliverkkojen ulottuvissa.


Katso myös

Kaikki uutiset

Vapaa tiedonvälitys ei toteudu Gazassa: journalistien tappamisen on loputtava  

Konflikti Gazassa on tuottanut mittaamattoman määrän kärsimystä ja tuhoa siviiliväestölle yhdeksän viime kuukauden aikana. Gazasta on muodostunut tiedonvälityksen musta-aukko. Humanitaarisen katastrofin todellista laajuutta ja inhimillistä hätää ei voi ymmärtää ilman journalistien aktiivista raportointia. Siksi on välttämätöntä taata edellytykset journalistien mahdollisimman vapaalle ja turvalliselle toiminnalle sotimisesta riippumatta. Tätä edellyttää myös kansainvälinen oikeus. Yhdistyneiden kansakuntien turvallisuusneuvosto on […]

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.