Uutiset / 04.09.2014

Kiitämme Smash Asem -materiaalista

Journalistiliitto pyysi elokuussa, että Smash Asem -mielenosoituksessa olleet toimittaisivat liiton lakimiehelle tapaukseen liittyvää aineistoa. EIT oli pyytänyt materiaalia todistusaineistoksi valokuvaaja Markus Pentikäisen tapauksen käsittelyä varten.

Saimme määräaikaan mennessä noin 15 journalistilta yhteensä parisataa valokuvaa ja videopätkää. Materiaali on nyt toimitettu Euroopan ihmisoikeustuomioistuimelle. Tapauksen osapuolia eli Pentikäistä ja Suomen valtiota kuullaan Strasbourgissa 17. joulukuuta. Tuomio tulee todennäköisesti ensi vuoden alussa.

Kiitämme toimittamastanne materiaalista ja raportoimme lisää tilanteen edetessä.

 

Lisätietoja: jussi.salokangas (at) journalistiliitto.fi / 0503776211


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.