Uutiset / 06.06.2016

Keksi nimi SJL:n palveluyhtiölle!

Journalistiliiton odotettu työosuuskunta aloittaa toimintansa vuoden 2016 aikana.  Voittoa tavoittelematon media-alan palveluyhtiö auttaa liiton jäseniä freetyön tekemisessä. Osuuskuntana perustettava yhtiö on jäsenensä työnantaja ja hoitaa työnantajavelvollisuuksia, kuten palkanmaksun, sotu- ja eläkemaksujen maksamisen, verojen maksamisen sekä kirjanpidon ja tilinpäätöksen.

Yhtiön nimi ratkaistaan kilpailulla, joka on avoin kaikille Journalistiliiton jäsenille. Siihen saa osallistua niin monella ehdotuksella kuin haluaa. Kisan voittajalle maksetaan 500 euron palkkio.

Lähetä ehdotuksesi viimeistään sunnuntaina 19.6. osoitteeseen nimikilpailu@journalistiliitto.fi. Liitä mukaan yhteystietosi.

Voittajan valitsee liiton kokoama raati. Voittaja ja työosuuskunnan nimi julkistetaan syksyyn mennessä.

Työosuuskunnan toimintaperiaatteista, toiminnan aloittamisen aikatauluista ja muista yksityiskohdista tiedotetaan tarkemmin kesän sekä alkusyksyn aikana.

MUOKATTU 8.6.: Voittaja julkistetaan myöhemmin kuin alun perin ilmoitettiin.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.