Uutiset / 21.03.2023

Keikkatyöläisen sosiaaliturvaopasta päivitetty

Keikkatyöläisen sosiaaliturvaoppaasta ilmestyi viime vuoden alussa uudistettu versio, ja nyt sen tietoja on päivitetty vuodelle 2023. Opas kertoo suomalaisesta sosiaaliturvasta keikkatyötä tekevän näkökulmasta. Oppaassa on ajantasaista tietoa esimerkiksi eläketurvasta, perhevapaista ja työttömyysturvasta. Oppaan ylläpitäjänä on Kulttuurialan liittojen neuvottelukunta, johon kuuluvat Muusikkojen liitto, Näyttelijäliitto, Suomen Journalistiliitto, Teatteri- ja Mediatyöntekijöiden liitto, Taide- ja kulttuurialan ammattiliitto TAKU sekä Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK. Päivitystyön teki vapaa toimittaja Anna-Sofia Nieminen, joka työskentelee parhaillaan myös Suomen freelance-journalistien va. toiminnanjohtajana. Keikkatyöläisen sosiaaliturvaopas 2023. Teksti: SFJ

Katso myös

Kaikki uutiset

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.