Uutiset / 24.03.2021

Katso Journalistiliiton satavuotisdokumentti tai tallenne ensi-illasta

Journalistiliiton satavuotissyntymäpäivän kunniaksi tehty juhladokumentti on nyt julkaistu. Noin viisitoistaminuuttinen dokumentti kertaa liiton historiaa, luotaa liitolle ja jäsenille tärkeitä teemoja sekä katsoo tulevaankin. Elokuvan on liitolle toteuttanut Gimmeyawallet Productions -tuotantoyhtiö. Dokumentissa journalismista, journalisteista ja sananvapaudesta kertovat muun muassa tasavallan presidentti Sauli Niinistö, kirjailija Rosa Liksom, suunnittelija ja kuvittaja Ville Tietäväinen, koreografi ja tanssija Jorma Uotinen sekä Yleisradion toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila. Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho ja edunvalvontajohtaja Petri Savolainen avaavat dokumentissa liiton toimintaa ja merkitystä. Juhladokumentin ensi-iltatapahtumassa 23.3. oli etänä mukana noin 350 jäsentä. Tilaisuudessa toimittajat Salla Vuorikoski ja Lauri Nurmi keskustelivat lehdistönvapauden tilasta otsikolla ”Suomi on vapaa maa – onhan?” Entinen toimittaja ja viestijä, nykyinen viestintätoimiston pomo Katri Makkonen ja toimittaja-kirjailija-somevaikuttaja Ina Mikkola keskustelivat mediatyöläisen useista rooleista ja niiden välillä tasapainottelemisesta otsikolla ”Kaikkien alojen asiantuntija”. Keskustelut juonsi Journalistin päätoimittaja Maria Pettersson. Illan kruunasi stand up -koomikko Tomi Haustola.  

Katso myös

Kaikki uutiset

Vapaa tiedonvälitys ei toteudu Gazassa: journalistien tappamisen on loputtava  

Konflikti Gazassa on tuottanut mittaamattoman määrän kärsimystä ja tuhoa siviiliväestölle yhdeksän viime kuukauden aikana. Gazasta on muodostunut tiedonvälityksen musta-aukko. Humanitaarisen katastrofin todellista laajuutta ja inhimillistä hätää ei voi ymmärtää ilman journalistien aktiivista raportointia. Siksi on välttämätöntä taata edellytykset journalistien mahdollisimman vapaalle ja turvalliselle toiminnalle sotimisesta riippumatta. Tätä edellyttää myös kansainvälinen oikeus. Yhdistyneiden kansakuntien turvallisuusneuvosto on […]

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.