Uutiset / 13.06.2018

Kalevasta irtisanotuille korvauksia

Oulun käräjäoikeus on antanut ratkaisunsa kolmen Kalevasta vuonna 2015 irtisanotun toimittajan tapauksessa. Kaleva Oy velvoitettiin kahden irtisanotun tapauksessa korvauksiin työsopimuksen perusteettomasta päättämisestä. Työnantaja määrättiin maksamaan näistä kummallekin kahdeksan kuukauden palkkaa vastaava summa sekä molempien tapauksessa omien kulujensa lisäksi irtisanottujen noin 13 000 euron oikeudenkäyntikulut. Kaleva vetosi oikeudessa tabloidiuudistuksen ja Lännen Media –yhteistyön vuoksi vähentyneisiin työtehtäviin. Oikeudessa kuitenkin todettiin, että irtisanottujen työtehtävät eivät olleet hävinneet, eikä irtisanomiselle siksi ollut perusteita. Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen on tyytyväinen päätöksiin. ”Näissä tapauksissa saatiin tärkeää linjausta siihen, kenen työ yt-neuvotteluiden seurauksena vähentyy ja kenet voidaan irtisanoa”, Savolainen sanoo. Kolmannen irtisanotun kanne Kalevaa vastaan hylättiin käräjäoikeudessa. Journalistiliitto aikoo valittaa tuomiosta. Kaleva ei valita häviämistään tapauksista. Savolainen pitää työnantajan toimintaa tältä osin kunnioitettavana. ”Yt- ja oikeusprosessit ovat ihmisille aina raskaita. Nämä irtisanotut säästyvät nyt pitkältä jatkokäsittelyltä.”

Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.