Uutiset / 30.05.2018

Kalevan yt:t: Toimitusosasto huolissaan ja pettynyt

Kalevan toimitusosasto ilmaisee kannanotossaan huolensa yhtiöperheen sanomalehtien journalistisen laadun säilymisestä. Juuri päättyneiden yt-neuvotteluiden säästöt ja henkilöstövaikutukset kohdistuvat valtaosin toimituksiin, kannanotossa todetaan. Neuvotteluissa päädyttiin vähentämään kaikkiaan 11 henkilötyövuotta. Yhdeksän henkilötyövuoden vähennys tapahtuu eläkejärjestelyillä ja muilla henkilökohtaisilla järjestelyillä. Toimitusosasto toteaa, että merkittävät henkilöstövähennykset yhdistettynä ostettavasta journalistisesta sisällöstä luopumiseen eivät voi olla vaikuttamatta journalistisen sisällön laatuun. Toimitusosasto on pettynyt työnantajan ratkaisuun toteuttaa kaksi kovaa irtisanomista. Kalevan toimitusosaston kannanotto EDIT 1.6.  Myös Raahen Seudun ja Pyhäjokiseudun toimitusosasto on julkaissut kannanoton, jossa toimitusosasto jakaa Kalevan toimitusosaston huolen.

Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.