Uutiset / 14.12.2012

Kalevan toimitus kutistuu 12:lla

Kalevan yt-neuvottelujen lopputulos on 27 työpaikan väheneminen koko yrityksessä. Kalevan toimituksessa rivit harvenevat noin 12 hengellä.

Toimitusta koskevasta poistumasta lähes kaikki vähennykset ovat eläkejärjestelyjä.

”Toimituksen henkilövahvuus ennen neuvotteluja oli 99. Sitä, mikä se tulee olemaan tämän jälkeen, ei  valitettavasti voi tarkasti sanoa, koska tässä on joitakin keskeneräisiä asioita. Henkilötyövuosien määrästä selviää suunta, mutta ei välttämättä tarkka pääluku”, luottamusmies Hanna Kuonanoja sanoo.. 
Kuonanoja arvioi, että työn määrä toimituksessa tuskin ainakaan vähenee:

”Meille on kerrottu, että tulevaisuudessa korostuvat erilaiset yhteistyökuviot, joten muuttuvana tekijänä on työn määrän lisäksi se, millainen ja minkä kokoinen porukka mitäkin tulevaisuudessa on tekemässä. Toimitusta tullaan myös organisoimaan uudelleen, mutta se ei tule tapahtumaan kertarysäyksellä vaan vaiheittain.”


Katso myös

Kaikki uutiset

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.