Uutiset / 14.12.2012

Kalevan toimitus kutistuu 12:lla

Kalevan yt-neuvottelujen lopputulos on 27 työpaikan väheneminen koko yrityksessä. Kalevan toimituksessa rivit harvenevat noin 12 hengellä.

Toimitusta koskevasta poistumasta lähes kaikki vähennykset ovat eläkejärjestelyjä.

”Toimituksen henkilövahvuus ennen neuvotteluja oli 99. Sitä, mikä se tulee olemaan tämän jälkeen, ei  valitettavasti voi tarkasti sanoa, koska tässä on joitakin keskeneräisiä asioita. Henkilötyövuosien määrästä selviää suunta, mutta ei välttämättä tarkka pääluku”, luottamusmies Hanna Kuonanoja sanoo.. 
Kuonanoja arvioi, että työn määrä toimituksessa tuskin ainakaan vähenee:

”Meille on kerrottu, että tulevaisuudessa korostuvat erilaiset yhteistyökuviot, joten muuttuvana tekijänä on työn määrän lisäksi se, millainen ja minkä kokoinen porukka mitäkin tulevaisuudessa on tekemässä. Toimitusta tullaan myös organisoimaan uudelleen, mutta se ei tule tapahtumaan kertarysäyksellä vaan vaiheittain.”


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliiton pitkäaikainen puheenjohtaja Antero Laine on kuollut  

Hän toimi liiton puheenjohtajana 1974-1992.

Ehdota nyt Järjestöteko- ja Työyhteisötekijäpalkinnon saajaa

Esityksiä palkittaviksi voivat tehdä liiton jäsenyhdistykset, osastot ja yksittäiset jäsenet. Palkinnoista päättää liiton hallitus.

Riitaan elokuva- ja tv-tuotantoalan työvuorojen muuttamisesta ei saatu tuomioistuimesta selkeytystä

Journalistiliitto nosti kanteen, koska sen tulkinnan mukaan jäsenien työvuoroja oli muutettu työehtosopimuksen vastaisesti. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun elokuva- ja tv-tuotantoalan työehtosopimusta tulkittiin työtuomioistuimessa.