Uutiset / 19.05.2011

Kääntäjärinki sai järjestötekopalkinnon

Vuoden 2010 järjestöteon teki kääntäjärinki. Katja Aulavuori, Tytti Heikkilä, Anna-Maija Ihander, Mari Korpunen, Lauri Mäkelä, Hertta Oksanen, Jukka Sorsa ja Mia Store palkittiin itsenäisinä freelancereina toimivien kääntäjien etujen ajamisesta.

Ryhmä on väsymättä jaksanut innostaa muita mukaan toimintaan ja liittymään liittoon, jotta alalle saataisiin kunnon työehdot, sanoi liiton puheenjohtaja Arto Nieminen jakaessaan palkinnon.

Ryhmä aktiivisia av-kääntäjiä päätti kesällä 2009 koota kollegoitaan keskustelemaan asioista. Syntyi av-kääntäjien nettisivusto ja keskustelufoorumi www.av-kaantajat.fi , joka on paisunut jo lähes 500 kääntäjän, alan opiskelijan ja tutkijan verkkoyhteisöksi.

Foorumin myötä aktivoituneet ovat liittyneet sankoin joukoin RTTL:oon , jonka eri yhdistyksiin on tullut yli sata uutta jäsentä. Alan toimistojen ensimmäinen palaveri pidettiin keväällä 2010 ja vuotta myöhemmin, suomalaisuuden päivänä 2011 allekirjoitettiin alan ensimmäinen työehtosopimus.


Katso myös

Kaikki uutiset

Vapaa tiedonvälitys ei toteudu Gazassa: journalistien tappamisen on loputtava  

Konflikti Gazassa on tuottanut mittaamattoman määrän kärsimystä ja tuhoa siviiliväestölle yhdeksän viime kuukauden aikana. Gazasta on muodostunut tiedonvälityksen musta-aukko. Humanitaarisen katastrofin todellista laajuutta ja inhimillistä hätää ei voi ymmärtää ilman journalistien aktiivista raportointia. Siksi on välttämätöntä taata edellytykset journalistien mahdollisimman vapaalle ja turvalliselle toiminnalle sotimisesta riippumatta. Tätä edellyttää myös kansainvälinen oikeus. Yhdistyneiden kansakuntien turvallisuusneuvosto on […]

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.