Uutiset / 19.05.2011

Kääntäjärinki sai järjestötekopalkinnon

Vuoden 2010 järjestöteon teki kääntäjärinki. Katja Aulavuori, Tytti Heikkilä, Anna-Maija Ihander, Mari Korpunen, Lauri Mäkelä, Hertta Oksanen, Jukka Sorsa ja Mia Store palkittiin itsenäisinä freelancereina toimivien kääntäjien etujen ajamisesta.

Ryhmä on väsymättä jaksanut innostaa muita mukaan toimintaan ja liittymään liittoon, jotta alalle saataisiin kunnon työehdot, sanoi liiton puheenjohtaja Arto Nieminen jakaessaan palkinnon.

Ryhmä aktiivisia av-kääntäjiä päätti kesällä 2009 koota kollegoitaan keskustelemaan asioista. Syntyi av-kääntäjien nettisivusto ja keskustelufoorumi www.av-kaantajat.fi , joka on paisunut jo lähes 500 kääntäjän, alan opiskelijan ja tutkijan verkkoyhteisöksi.

Foorumin myötä aktivoituneet ovat liittyneet sankoin joukoin RTTL:oon , jonka eri yhdistyksiin on tullut yli sata uutta jäsentä. Alan toimistojen ensimmäinen palaveri pidettiin keväällä 2010 ja vuotta myöhemmin, suomalaisuuden päivänä 2011 allekirjoitettiin alan ensimmäinen työehtosopimus.


Katso myös

Kaikki uutiset

Ehdota nyt Järjestöteko- ja Työyhteisötekijäpalkinnon saajaa

Esityksiä palkittaviksi voivat tehdä liiton jäsenyhdistykset, osastot ja yksittäiset jäsenet. Palkinnoista päättää liiton hallitus.

Riitaan elokuva- ja tv-tuotantoalan työvuorojen muuttamisesta ei saatu tuomioistuimesta selkeytystä

Journalistiliitto nosti kanteen, koska sen tulkinnan mukaan jäsenien työvuoroja oli muutettu työehtosopimuksen vastaisesti. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun elokuva- ja tv-tuotantoalan työehtosopimusta tulkittiin työtuomioistuimessa.

Sanoma tuli pyöreään pöytään freelancejournalistien työn ehdoista

Pyöreän pöydän tapaamisen ajatus on, että voidaan keskustella ilman sitoutumista suoraan neuvotteluihin.