Käytämme evästeitä sivujen teknisen toiminnan varmistamiseksi ja sivujen kävijämäärätietojen seuraamiseen. Emme kerää tietoja yksittäisistä kävijöistä.

Katso tietosuojaselosteemme

Uusimmat

Jyrki Saarikoski Ylen pääluottamusmieheksi

Jyrki Saarikoski on valittu Yleisradion pääluottamusmieheksi. Kaksivuotinen kausi luottamustehtävässä alkaa vuoden 2017 alussa.

Yleisradion ohjelmatyöntekijöiden (YOT) pääluottamusmiesvaali on ratkennut ulkomaantoimittaja Jyrki Saarikosken voittoon. 1099 annetusta äänestä Saarikoski sai 71,5 prosenttia ja vastaehdokas Anu Pylkkänen 28,5 prosenttia.

Saarikoski on työskennellyt eri tehtävissä Ylellä 1980-luvun alkupuolelta asti ja ollut viimeiset neljä vuotta myös osaston luottamusmiehenä uutis- ja ajankohtaispuolella. Hän on myös jäsenenä sekä Journalistiliiton että RTTL:n hallituksen .

”Vaikka olen ollut Ylessä yli 30 vuotta, luottamusmiehenä toimiminen on antanut uuden perspektiivin siihen, mitä yhtiössä tapahtuu. Pääluottamusmieheksi hakeutuminen oli luonteva askel varsinkin, kun nykyinen pääluottamusmies Pike Epstein ilmoitti, ettei enää jatka tehtävässä”, Saarikoski sanoo.

Saarikoski arvioi, että alkavasta kaksivuotiskaudesta tulee rankka. Suunnitelmat kustannussäästöistä ja tuotantojen ulkoistamisesta enteilevät henkilöstövähennyksiä talon sisällä.

”On arvailujen varassa, alkavatko ekat yt:t vielä tämän vuoden puolella vai ensi keväänä. Selvää on, että neuvotteluja on edessä. Niissä yritämme torjua ikävimmät vaihtoehdot tuomalla vaihtoehtoja suurille henkilöstövähennyksille. Onneksi Ylellä on tosi hyvä luottamusmiesverkosto, sillä yksin tätä työtä ei voisi tehdä.”

YOT:n hallitus käsittelee Saarikosken valinnan kokouksessaan torstaina 20. lokakuuta.