Uutiset / 22.12.2010

JSN sai uusia jäseniä kannatusyhdistykseen

Suomen Televisioiden liitto ilmoitti 7.12.2010 päivätyllä kirjeellään irtisanoutuvansa JSN:n kannatusyhdistyksestä ja irtautuvansa JSN:n perussopimuksen allekirjoittajista kuluvan vuoden 2010 lopussa. Yhdistys hyväksyi STL:n irtisanoutumisen. Samalla kannatusyhdistys hyväksyi MTV Oy:n, Sanoma Entertainment Oy:n ja SuomiTV:n kannatusyhdistyksen uusiksi jäseniksi ja JSN:n perussopimuksen allekirjoittajiksi. Nyt toteutettu järjestely alkoi jo noin vuosi sitten, kun MTV Oy ilmoitti irtautuvansa STL:stä. Järjestelyllä ei ole käytännön vaikutusta JSN:n työskentelyyn.

JSN:n kannatusyhdistys huolehtii neuvoston taloudellisista edellytyksistä, valitsee puheenjohtajan, muut toimihenkilöt, neuvostossa mediaa edustavat jäsenet sekä hyväksyy Journalistin ohjeet.

Yhdistyksessä ovat jäseninä 1.1.2011 alkaen Journalistiliitto, Radio- ja televisiotoimittajien liitto, Sanomalehtien liitto, Aikakauslehtien liitto, Paikallislehtien liitto,  Radiomedia, Yleisradio Oy, MTV Oy, Sanoma Entertainment Oy ja SuomiTV. Kannatusyhdistyksen puheenjohtajana toimii televisiopäällikkö Riitta Pihlajamäki Yleisradiosta. JSN:n puheenjohtaja on Risto Uimonen.

Kannatusyhdistyksen kokous hyväksyi Espoon Ja Kauniaisten seurakuntien tiedotuslehden ESSEn JSN:n perussopimuksen allekirjoittajaksi vuoden 2011 alusta alkaen. ESSE ei kuulu neuvoston taustayhteisöihin, joten se hyväksyttiin yhteisöjen ulkopuolisena mukaan median itsesääntelyjärjestelmään.

Normaali tapa osallistua JSN:n kautta toteutettuun itsesääntelyyn on kuulua johonkin taustayhteisöistä. Jos tiedotusväline ei kuulu mihinkään taustayhteisöistä, itsesääntelyyn voi osallistua allekirjoittamalla neuvoston perussopimus. Taustayhteisöihin kuulumattomia perussopimuksen allekirjoittajia ovat Kirkkonummen Sanomat, Kuluttaja, Sompio, Uusi Suomi, PAM-lehti, Kirkko & kaupunki, Voima ja Esse. Nämä taustayhteisöihin kuulumattomat,  ns. ”villit” tiedotusvälineet maksavat liittymis- ja vuosimaksut, jotka ovat nyt 200 (liittymismaksu) ja 300 euroa (vuosimaksu).

JSN:n budjetti vuonna 2011 on noin 290 000 euroa. Taustayhteisöt maksavat siitä noin 70 prosenttia. Oikeusministeriö on osallistunut toiminnan kuluihin noin 30 prosentin osuudella, ja myös ensi vuonna siltä haetaan vuotuista avustusta. Ns. ”villien” tiedotusvälineiden osuus budjetista on vajaa 1 prosentti.

Katso myös neuvoston uudet nettisivut

www.jsn.fi

Taustatietoja:

Julkisen sanan neuvosto on median vapaaehtoinen itsesääntelyelin.

 


 


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliiton pitkäaikainen puheenjohtaja Antero Laine on kuollut  

Hän toimi liiton puheenjohtajana 1974-1992.

Ehdota nyt Järjestöteko- ja Työyhteisötekijäpalkinnon saajaa

Esityksiä palkittaviksi voivat tehdä liiton jäsenyhdistykset, osastot ja yksittäiset jäsenet. Palkinnoista päättää liiton hallitus.

Riitaan elokuva- ja tv-tuotantoalan työvuorojen muuttamisesta ei saatu tuomioistuimesta selkeytystä

Journalistiliitto nosti kanteen, koska sen tulkinnan mukaan jäsenien työvuoroja oli muutettu työehtosopimuksen vastaisesti. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun elokuva- ja tv-tuotantoalan työehtosopimusta tulkittiin työtuomioistuimessa.