Uutiset / 10.06.2015

Valintalautakunta valmistelee JSN:n puheenjohtajan hakua

JSN:n tiedote:


Julkisen sanan neuvoston kannatusyhdistyksen hallitus on asettanut valintalautakunnan valmistelemaan Julkisen sanan neuvoston uuden, päätoimisen puheenjohtajan valintaa. Valintalautakunta vastaa käytännön hakuprosessin hoidosta.

Valintalautakuntaan nimettiin liittojohtaja Mikko Hoikka Aikakausmediasta, liittojohtaja Jukka Holmberg Sanomalehtien Liitosta, päätoimittaja Atte Jääskeläinen Yleisradiosta sekä Journalistiliiton entinen puheenjohtaja Arto Nieminen. Nieminen toimii valintalautakunnan puheenjohtajana.

Puheenjohtajan paikka tulee haettavaksi elokuussa. Esityksen uudesta puheenjohtajasta tekee JSN:n kannatusyhdistyksen hallitus yhdistyksen ylimääräiselle kokoukselle. Tavoitteena on, että se valitsee uuden puheenjohtajan syys–lokakuun vaihteessa.

JSN:n puheenjohtajan Risto Uimosen työsuhde päättyy vuoden 2015 lopussa. Uimonen aloitti JSN:ssa vuonna 2010. Nykyisten sääntöjen mukaan sama henkilö saa olla puheenjohtajana korkeintaan kaksi kolmivuotiskautta.

Uuden puheenjohtajan toimikausi on neljä vuotta. Hän voi toimia tehtävässä kaksi nelivuotiskautta.

 

Lisätiedot: Arto Nieminen +358 400 981 957


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.