Uutiset / 28.06.2016

JSN:n elokuun yleisötilaisuudessa keskustellaan murhauutisoinnista

JSN tiedottaa:

Aamulehden rikostoimittaja Tuomas Rimpiläinen kertoo omista valinnoistaan uhrien ja rikosepäiltyjen tunnistetietojen julkaisemisessa. Rikoskomisario Jari Kinnunen selvittää millä perusteilla poliisi julkaisee tunnistetietoja. Tamperelaisen päätoimittaja Karri Kannala kommentoi keskustelua ja Julkisen sanan neuvoston puheenjohtaja Elina Grundström selvittää, mitä Journalistin ohjeet edellyttävät rikosuutisoinnilta.

Illan avaa Aamulehden päätoimittaja Jouko Jokinen ja keskustelun juontaa Julkisen sanan neuvoston kannatusyhdistyksen puheenjohtaja, Ylen journalististen standardien ja etiikan päällikkö Riitta Pihlajamäki.

Keskustelutilaisuus on kaikille avoin, eikä siihen tarvitse ilmoittautua.

Lisätiedot:

Nenne Hallman

Valmisteleva sihteeri

JSN

Puh: 050 5943 540

nenne.hallman@jsn.fi

TIEDOTETTA MUOKATTU 23.8. : Osoite ja väärä tieto ennakkoilmoittautumisesta korjattu.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.