Uusimmat

JSN:ltä vain yksi langettava

Vapauttavia päätöksiä tuli keskiviikon kokouksessa kahdeksan.

Julkisen sanan neuvosto antoi 15.10. pitämässään kokouksessa vain yhden langettavan päätöksen. Sen sai Etelä-Saimaa, joka oli lompakkovarkaista varoittelevassa verkkojutussaan julkaissut valokuvan ajokortista. Kuvassa näkyi ajokortin haltijan henkilötiedot allekirjoituksineen.

Kantelun tehneen ajokortin haltijan mukaan hänen yksityiselämän suojaansa on loukattu törkeästi, koska ”henkilötietoja voidaan käyttää väärin, esimerkiksi taloudellista etua haettaessa”. Kuva ehti olla verkossa puoli vuorokautta, ja se poistettiin vasta kantelijan pyynnöstä.

Etelä-Saimaa sai samassa kokouksessa myös vapauttavan päätöksen. JSN kertoo tiedotteessaan “melkeinpä kiitelleensä” Etelä-Saimaata jutusta, joka kertoi suureen rakennushankkeeseen liittyvistä epäkohdista. Jutussa kuultiin myös kantelijaa, joka olisi halunnut selvittää omia näkemyksiään vielä jutun jälkeen. Etelä-Saimaa torjui kantelijan kirjoituksen liian pitkänä.

Lapuan Sanomat, Ilkka ja Pohjalainen saivat vapauttavan päätöksen samasta uutisaiheesta. Lehdet olivat kertoneet törkeistä talousrikoksista tuomitun henkilön nimen. JSN toteaa näiden päätösten perusteluissa, että “vankeusrangaistuksen, liiketoimintakiellon ja satojen tuhansien eurojen korvausten sekä tuomitun vastuullisen aseman perusteella nimen paljastaminen ei ollut kohtuutonta.”

Päätökset löytyvät JSN:n verkkosivuilta.