Uutiset / 19.05.2011

JSN:lle neljä uutta ”valvottavaa”

Julkisen sanan neuvoston kannatusyhdistys hyväksyi kevätkokouksessaan keskiviikkona 18.5.2011 neljä uutta lehteä neuvoston perussopimuksen allekirjoittajiksi. Itsesääntelyn piiriin tulivat oululainen Rauhan Tervehdys ja lappilaiset lehdet Luoteis-Lappi, Kittilälehti ja Enontekiön Sanomat.

Rauhan Tervehdys on 14 seurakunnan yhteinen lehti, joka ilmestyy osoitteettomana ilmaisjakeluna 43 kertaa vuodessa noin 98 000 talouteen Oulussa ja sen ympäristössä.  Luoteis-Lappi ja Kittilälehti ilmestyvät kerran viikossa tilattavina, ja Enontekiön Sanomat jaetaan kerran viikossa ilmaiseksi.

Normaalisti tiedotusvälineet kuuluvat JSN:n itsesääntelyjärjestelmään taustayhteisöjensä kautta. Painetun sanan taustayhteisöjä ovat Sanomalehtien liitto, Paikallislehtien liitto ja Aikakauslehtien liitto. Kannatusyhdistys voi kuitenkin harkintansa mukaan hyväksyä myös liittojen ulkopuolisia perussopimuksen allekirjoittajiksi. Tällöin lehdet maksavat erillistä jäsenmaksua.

Kannatusyhdistykseen kuuluvat yllämainittujen liittojen lisäksi Journalistiliitto, Radio- ja televisiotoimittajien liitto, Yleisradio Oy, Radiomedia, MTV Oy, Sanoma Entertainment ja SuomiTV.

Lisää tietoa yhdistyksestä ja JSN:stä: http://www.jsn.fi/jsn/?id=4220&ctid=24

Ennätysvuoden tahti jatkumassa

JSN:n kannatusyhdistyksen kevätkokous hyväksyi viime vuoden tilit ja toimintakertomukset sekä Julkisen sanan neuvostosta että kannatusyhdistyksestä. Kertomukset ovat tämän viestin liitteenä.

Viime vuosi oli neuvostolle ennätyksellinen. Kanteluita tuli yhteensä 244. Tahti näyttää tänä vuonna vielä kiivaammalta, sillä toukokuun puoliväliin mennessä kanteluita oli kertynyt jo noin 140. Kanteluiden käsittelyssä onkin ruuhkaa, joka näkyy ratkaisuaikojen venymisenä. Parhaimmillaan kantelija sai ratkaisun kanteluunsa kahdessa kuukaudessa. Nyt käsittelyaika on hieman yli kolme kuukautta.

---

Lisätiedot:

yhdistyksen sihteeri Ilkka Vänttinen 040 739 2709

Kommentit:

JSN:n kannatusyhdistyksen puheenjohtaja, tv-päällikkö Riitta Pihlajamäki 09 14801

JSN:n puheenjohtaja Risto Uimonen 040 552 0206


Katso myös

Kaikki uutiset

Osastot saavat lisää rahaa toimintaansa

Journalistiliiton valtuusto päätti korottaa niin kutsuttua osastopalautuksen perusavustusta 30 prosenttia vuoden 2025 alusta.

Palkintoja ansiokkaasta työstä jäsenten ja liiton hyväksi  

Journalistiliitto myöntää vuosittain järjestötekopalkinnon yhdelle tai useammalle liiton jäsenelle erityisen ansiokkaasta järjestöteosta.  
Työyhteisötekijäpalkinto taas jaetaan tunnustuksena ansiokkaasta luottamusmiestyöstä, työhyvinvoinnin edistämisestä työsuojeluvaltuutetulle tai osastoaktiiville, työntekijöiden tai työnantajien edustajalle.

Työsuhteisen freelancerin jäsenmaksu muuttuu ensi vuonna

Uudistuksen syynä on halu yksinkertaistaa jäsenmaksun maksamista. Prosenttiperusteinen maksu on ollut hankala ja työläs jäsenille, joilla on epäsäännölliset tulot ja monta työnantajaa usein lyhyen ajan sisällä.