Uutiset / 15.06.2021

Journalistiliittolaisten uusi työttömyyskassa aloittaa vuodenvaihteessa

Journalistiliiton jäsenet vakuuttavan työttömyyskassa Finkan, Teollisuuden työttömyyskassan sekä Rakennusalan työttömyyskassan sulautuminen on nyt varmistunut. Teollisuuden työttömyyskassa ja Rakennusalan työttömyyskassa ovat nyt päättäneet sulautumisesta Avoimeksi työttömyyskassaksi. Finka vahvisti sulautumispäätöksen osaltaan huhtikuussa. Uusi työttömyyskassa aloittaa toimintansa 1.1.2022. Avoin työttömyyskassa eli A-kassa on 190 000 jäsenellään Suomen suurimpia työttömyyskassoja. Kassojen sulautuminen ei edellytä toimenpiteitä perustajakassojen nykyisiltä jäseniltä, sillä kassan jäsenyys siirtyy automaattisesti. A-kassan jäsenmaksu on euromääräinen ja tullaan asettamaan hyvin kilpailukykyiselle tasolle. Avoin työttömyyskassa on nimensä mukaisesti avoin kaikkien toimialojen palkansaajille ja tulee aktiivisesti tavoittelemaan jäsenmäärän kasvua. Perustavat työttömyyskassat maksoivat etuuksia yhteensä noin 421 miljoonaa euroa vuonna 2020. Lisätietoja: Työttömyyskassa Finkan johtaja Antti Murto, puh. 045 7750 0120

Katso myös

Kaikki uutiset

Leikkaukset media-alalla rapauttavat Suomen kokonaisturvallisuutta

Journalistiliitto varoittaa Yleisradioon kaavailtujen ja muiden media-alalle kohdistuvien leikkausten vaikutuksista Suomen kokonaisturvallisuuteen ja huoltovarmuuteen.

”Modernit sodat alkavat usein informaatiovaikuttamisella. Onko Suomella varaa nakertaa omaa huoltovarmuuden infrastruktuuriaan heikentämällä median toimintaedellytyksiä”, kysyy Suomen Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen.

Valtuuston kyselytunnilla keskustelua häirinnästä, palkka-avoimuudesta ja tasa-arvosta

Helsingissä koolla oleva valtuusto keskusteli häirinnästä ja epäasiallisesta kohtelusta työpaikoilla – ja siitä, miten siihen voitaisiin puuttua.

Osastot saavat lisää rahaa toimintaansa

Journalistiliiton valtuusto päätti korottaa niin kutsuttua osastopalautuksen perusavustusta 30 prosenttia vuoden 2025 alusta.