Käytämme evästeitä sivujen teknisen toiminnan varmistamiseksi ja sivujen kävijämäärätietojen seuraamiseen. Emme kerää tietoja yksittäisistä kävijöistä.

Katso tietosuojaselosteemme

Uusimmat

Journalistiliittolaisten uusi työttömyyskassa aloittaa vuodenvaihteessa

Journalistiliiton jäsenet vakuuttavan työttömyyskassa Finkan, Teollisuuden työttömyyskassan sekä Rakennusalan työttömyyskassan sulautuminen on nyt varmistunut. Teollisuuden työttömyyskassa ja Rakennusalan työttömyyskassa ovat nyt päättäneet sulautumisesta Avoimeksi työttömyyskassaksi. Finka vahvisti sulautumispäätöksen osaltaan huhtikuussa.

Uusi työttömyyskassa aloittaa toimintansa 1.1.2022. Avoin työttömyyskassa eli A-kassa on 190 000 jäsenellään Suomen suurimpia työttömyyskassoja.

Kassojen sulautuminen ei edellytä toimenpiteitä perustajakassojen nykyisiltä jäseniltä, sillä kassan jäsenyys siirtyy automaattisesti. A-kassan jäsenmaksu on euromääräinen ja tullaan asettamaan hyvin kilpailukykyiselle tasolle.

Avoin työttömyyskassa on nimensä mukaisesti avoin kaikkien toimialojen palkansaajille ja tulee aktiivisesti tavoittelemaan jäsenmäärän kasvua. Perustavat työttömyyskassat maksoivat etuuksia yhteensä noin 421 miljoonaa euroa vuonna 2020.

Lisätietoja: Työttömyyskassa Finkan johtaja Antti Murto, puh. 045 7750 0120