Uutiset / 13.05.2016

Journalistiliitto vetäytyy Uudesta keskusjärjestöstä

Keskusjärjestöhankkeesta on irtautunut jo useita liittoja, ja on selvää, että hanke ei toteudu alkuperäisessä tavoitelaajuudessaan.

Jo viime maaliskuun kokouksessaan hallitus päätti keskeyttää toistaiseksi valmistelut keskusjärjestöön liittymiseksi. Syynä oli hankkeen epävarma tilanne. Varsinaista vetäytymispäätöstä ei vielä tuolloin tehty.

Päätöksestä huolimatta yhteistyötä vahvistetaan edelleen sekä nykyisten keskusjärjestöjen että muiden ammattiliittojen kanssa. Yhteistyön tarkoitus on kehittää työelämää ja parantaa sekä itsensätyöllistäjien että työntekijöiden asioita.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.