Uutiset / 25.08.2015

Journalistiliitto peräänkuuluttaa Sanoman vastuuta

-Yhtiössä on kahden vuoden aikana käyty kahdet isot yt-neuvottelut,  muistuttaa Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho. Tammikuussa 2014 Helsingin Sanomien, Nelosen ja Metron toimituksista vähennettiin 37 työntekijää ja saman vuoden lokakuussa aikakauslehtipuolelta irtisanottiin 23 journalistia. Tilanne toimituksissa on äärimmäisen tiukka jo nyt. Rampautuuko tekeminen, jos vielä vähennetään?

-Suurelta yhtiöltä on lupa edellyttää yhteiskuntavastuun kantamista ja muutosturvasta huolehtimista. Sanomalla on nyt tilaisuus näyttää, miten hyvä työnantaja pitää irtisanotuista huolta, sanoo Hanne Aho.

Linkki Radio- ja televisiotoimittajien liiton tukikannanottoon


Katso myös

Kaikki uutiset

Vapaa tiedonvälitys ei toteudu Gazassa: journalistien tappamisen on loputtava  

Konflikti Gazassa on tuottanut mittaamattoman määrän kärsimystä ja tuhoa siviiliväestölle yhdeksän viime kuukauden aikana. Gazasta on muodostunut tiedonvälityksen musta-aukko. Humanitaarisen katastrofin todellista laajuutta ja inhimillistä hätää ei voi ymmärtää ilman journalistien aktiivista raportointia. Siksi on välttämätöntä taata edellytykset journalistien mahdollisimman vapaalle ja turvalliselle toiminnalle sotimisesta riippumatta. Tätä edellyttää myös kansainvälinen oikeus. Yhdistyneiden kansakuntien turvallisuusneuvosto on […]

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.