Uutiset / 15.01.2024

Journalistiliitto: Maalittaminen on henkistä pahoinpitelyä

Ylen vuorovaikutuspäällikkö Sami Koivisto joutui voimakkaan maalituskampanjan kohteeksi jaettuaan sosiaalisessa mediassa Ylen hallituksen puheenjohtajan Matti Apusen vastauksen Jussi Halla-Ahon esittämiin väitteisiin Ylestä. Koivisto kirjoitti omassa saatteessaan kriittisesti Jussi Halla-Ahosta. Tämän jälkeen Koivisto sai tuhansia viestejä, joista monet olivat erittäin asiattomia.

Journalistiliitto ilmaisee tukensa Koivistolle ja muistuttaa, että Yleisradiota ja mediaa saa ja pitää kritisoida, mutta maalittaminen ei ole kritiikkiä vaan henkistä pahoinpitelyä, jonka tavoite on tyrehdyttää asiallinen keskustelu. Journalistien ja mediatyöntekijöiden maalittaminen voi johtaa itsesensuuriin ja kaventaa yhteiskunnallista keskustelua. Maalittaminen on uhka demokratialle ja se tulee ottaa vakavasti.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliiton pitkäaikainen puheenjohtaja Antero Laine on kuollut  

Hän toimi liiton puheenjohtajana 1974-1992.

Ehdota nyt Järjestöteko- ja Työyhteisötekijäpalkinnon saajaa

Esityksiä palkittaviksi voivat tehdä liiton jäsenyhdistykset, osastot ja yksittäiset jäsenet. Palkinnoista päättää liiton hallitus.

Riitaan elokuva- ja tv-tuotantoalan työvuorojen muuttamisesta ei saatu tuomioistuimesta selkeytystä

Journalistiliitto nosti kanteen, koska sen tulkinnan mukaan jäsenien työvuoroja oli muutettu työehtosopimuksen vastaisesti. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun elokuva- ja tv-tuotantoalan työehtosopimusta tulkittiin työtuomioistuimessa.