Uutiset / 15.01.2024

Journalistiliitto: Maalittaminen on henkistä pahoinpitelyä

Ylen vuorovaikutuspäällikkö Sami Koivisto joutui voimakkaan maalituskampanjan kohteeksi jaettuaan sosiaalisessa mediassa Ylen hallituksen puheenjohtajan Matti Apusen vastauksen Jussi Halla-Ahon esittämiin väitteisiin Ylestä. Koivisto kirjoitti omassa saatteessaan kriittisesti Jussi Halla-Ahosta. Tämän jälkeen Koivisto sai tuhansia viestejä, joista monet olivat erittäin asiattomia.

Journalistiliitto ilmaisee tukensa Koivistolle ja muistuttaa, että Yleisradiota ja mediaa saa ja pitää kritisoida, mutta maalittaminen ei ole kritiikkiä vaan henkistä pahoinpitelyä, jonka tavoite on tyrehdyttää asiallinen keskustelu. Journalistien ja mediatyöntekijöiden maalittaminen voi johtaa itsesensuuriin ja kaventaa yhteiskunnallista keskustelua. Maalittaminen on uhka demokratialle ja se tulee ottaa vakavasti.


Katso myös

Kaikki uutiset

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.