Uutiset / 17.08.2018

Journalistiliitto kannattaa STT-tukea

Journalistiliitto on antanut liikenne- ja viestintäministeriölle lausuntonsa kansalliselle uutistoimistolle esitetystä tuesta. Liitto kannattaa STT:lle esitettyä tukea. Esitys on valtioneuvoston heinäkuun alussa hyväksymän mediapoliittisen ohjelman mukainen. Kansallisen uutistoimiston tukeminen on nimenomaisesti kirjattu ohjelmaan. Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho pitää tukea tervetulleena. "Median suurimmat kilpailijat ovat Suomessakin globaalit toimijat kuten Facebook ja Google. Tuki auttaa suomalaista oikeaa mediaa kilpailussa myös näitä vastaan." Aho toteaa STT:n tukemisen olevan myös hyvä disinformaation ehkäisemisen keino. "Informaatiovaikuttamisen mahdollisuudet ovat pienemmät, kun kansalaisille on tarjolla tietoon perustuvaa informaatiota", Aho sanoo. Journalistiliiton lausunnossa todetaan myös STT:n ympärivuorokautisen, eri aihealueita kattavan uutispalvelun ruokkivan kotimaisen median monimuotoisuutta. "Sen merkitys myös pienemmille alueellisille mediatoimijoille on suuri, ja tätä kautta se tukee paikallisjournalismia", paperissa muotoillaan.  

Katso myös

Kaikki uutiset

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.