Käytämme evästeitä sivujen teknisen toiminnan varmistamiseksi ja sivujen kävijämäärätietojen seuraamiseen. Emme kerää tietoja yksittäisistä kävijöistä.

Katso tietosuojaselosteemme

Uusimmat

Journalistiliitto huolissaan Valko-Venäjän tilanteesta: Suomen tuomittava väkivalta tiedonvälitystä kohtaan

Journalistiliitto on huolissaan Valko-Venäjän tilanteen kärjistymisestä ja työtään tekevien journalistien kohtelusta Valko-Venäjällä. Poliisi on tukahduttanut presidentinvaalien jälkeisiä protesteja väkivallalla. Väkivalta on suunnattu myös ja paikoin erityisesti vapaata tiedonvälitystä vastaan ja ainakin 25 journalistia on pidätetty ja monia muita vastaan on käytetty väkivaltaa.

Journalistiliitto toivoo Suomen ulkoministerin ja hallituksen tuomitsevan väkivallan journalisteja ja vapaata tiedonvälitystä vastaan Valko-Venäjällä. Pohjoismaiden ja Baltian maiden ulkoministerit ovat jo tehneet kannanoton Valko-Venäjän tilanteesta.

Journalistit ja vapaa media ovat jo ennestään työskennelleet erittäin vaikeissa olosuhteissa Valko-Venäjällä. Paikallinen riippumaton journalistijärjestö BAJ (Belarusian Association of Journalists) on raportoinut hyökkäyksistä heitä vastaan. Tällaista ei ole koskaan aiemmin tapahtunut.