Uutiset / 05.02.2019

Journalistiliitto esittää ylimääräisen journalistieläkkeen palauttamista

Journalistiliitto esittää ylimääräisen journalistieläkkeen palauttamista. Liitto antoi tänään lausuntonsa taide- ja taiteilijapolitiikkaa käsittelevän työryhmän esitykseen. "Ylimääräinen journalistieläke olisi tärkeä erityisesti itsensätyöllistävien freelancejournalistien heikon eläketurvan vuoksi", lausunnossa todetaan. "Sitä tarvitaan suurelta osin samoista syistä kuin ylimääräistä taiteilijaeläkettä, jota työryhmä esittää laajennettavaksi merkittävästi. Journalistiliiton viimeisimmän työmarkkinatutkimuksen mukaan vapaiden toimittajien ansiotaso on noin 55 prosenttia työsuhteisten kollegoiden ansioista. Kun ansiot ovat pienet, myös eläkekertymä on pieni." Ylimääräinen sanomalehtimieseläke poistettiin valtion budjetista vuonna 2013.

Katso myös

Kaikki uutiset

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.