Uutiset / 24.05.2021

Journalistiliiton työmarkkinatutkimus freelancereille alkoi

Journalistiliitto tekee jälleen työmarkkinatutkimuksen liiton kaikille freelance-jäsenille. Nyt alkaneessa tutkimuksessa kysytään freelancerien ansioista ja töistä koronavuonna 2020. Kysely ja linkki siihen on lähetetty vastaajille sähköpostilla. ”Vuosi oli monelle freelancerille erityisen raskas. Haluammekin tietää mahdollisimman monen freelancerin tilanteesta, jotta voimme entistä paremmin tehdä työtä edunvalvonnan kehittämiseksi”, sanoo Journalistiliitossa itsensätyöllistäjien ja freelancerien asioita hoitava lakimies Hannu Hallamaa. Samalla lomakkeella kerätään tietoja radio ja tv-puolen freelancereista sekä lehdistön free-verokortilla että yritysmuodossa toimivista freelancereista. Käytännön toteutuksesta vastaa Kantar TNS Oy. Kysely on avoinna sunnuntaihin 13. kesäkuuta asti. Vastausaikaa on jatkettu aiemmasta 6.6. Edellisen, keväällä 2019 tehdyn kyselyn tuloksista täällä 17.10.2019 julkaistussa uutisessa.

Katso myös

Kaikki uutiset

Leikkaukset media-alalla rapauttavat Suomen kokonaisturvallisuutta

Journalistiliitto varoittaa Yleisradioon kaavailtujen ja muiden media-alalle kohdistuvien leikkausten vaikutuksista Suomen kokonaisturvallisuuteen ja huoltovarmuuteen.

”Modernit sodat alkavat usein informaatiovaikuttamisella. Onko Suomella varaa nakertaa omaa huoltovarmuuden infrastruktuuriaan heikentämällä median toimintaedellytyksiä”, kysyy Suomen Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen.

Valtuuston kyselytunnilla keskustelua häirinnästä, palkka-avoimuudesta ja tasa-arvosta

Helsingissä koolla oleva valtuusto keskusteli häirinnästä ja epäasiallisesta kohtelusta työpaikoilla – ja siitä, miten siihen voitaisiin puuttua.

Osastot saavat lisää rahaa toimintaansa

Journalistiliiton valtuusto päätti korottaa niin kutsuttua osastopalautuksen perusavustusta 30 prosenttia vuoden 2025 alusta.