Uutiset / 29.10.2010

Journalistiliitolle sakot Pohjois-Suomen Median ulosmarsseista

Viestinnän Keskusliiton ja Suomen Journalistiliiton välinen välitystuomioistuin on tuominnut Journalistiliiton maksamaan hyvityssakkoja Pohjois-Suomen Media oy:ssä tapahtuneista ulosmarsseista.

Pohjois-Suomen Median julkaisemissa Pohjolan Sanomissa ja Kainuun Sanomissa tapahtuivat ulosmarssit 12.10. sen jälkeen, kun työnantaja oli ilmoittanut irtisanomisista lehdissä. Työehtosopimuksen voimassaoloaikana työtaistelut olivat työehtosopimuslain vastaiset.


Katso myös

Kaikki uutiset

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.