Uutiset / 23.10.2012

Journalistiliitolle sakot Aamulehden ja Satakunnan Kansan ulosmarsseista

Suomen Journalistiliiton ja Viestinnän Keskusliiton välinen välimiesoikeus on 23.10.2012 tuominnut Journalistiliiton maksamaan hyvityssakkoa Aamulehden ja Satakunnan Kansan kesäkuisten ulosmarssien johdosta. Ulosmarssit tapahtuivat yt-neuvottelujen lopputuloksen selvittyä ja kestivät molemmissa lehdissä iltapäivästä seuraavaan aamuun. Aamulehdessä marssi ulos yhdeksän työntekijää, Satakunnan Kansassa 28. Välimiesoikeus katsoi, että vaikka Journalistiliitto sekä sen luottamusmiehet olivat pyrkineet työrauhan säilyttämiseen ja nopeaan palauttamiseen, eivät liiton toimenpiteet olleet riittävän tehokkaita. Siten Journalistiliiton katsottiin laiminlyöneen työehtosopimuksen mukaista valvontavelvollisuuttaan. Hyvityssakon määrä on Aamulehden osalta 800 euroa ja Satakunnan Kansan osalta 1.200 euroa.


Katso myös

Kaikki uutiset

Ehdota nyt Järjestöteko- ja Työyhteisötekijäpalkinnon saajaa

Esityksiä palkittaviksi voivat tehdä liiton jäsenyhdistykset, osastot ja yksittäiset jäsenet. Palkinnoista päättää liiton hallitus.

Riitaan elokuva- ja tv-tuotantoalan työvuorojen muuttamisesta ei saatu tuomioistuimesta selkeytystä

Journalistiliitto nosti kanteen, koska sen tulkinnan mukaan jäsenien työvuoroja oli muutettu työehtosopimuksen vastaisesti. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun elokuva- ja tv-tuotantoalan työehtosopimusta tulkittiin työtuomioistuimessa.

Sanoma tuli pyöreään pöytään freelancejournalistien työn ehdoista

Pyöreän pöydän tapaamisen ajatus on, että voidaan keskustella ilman sitoutumista suoraan neuvotteluihin.