Uutiset / 23.10.2012

Journalistiliitolle sakot Aamulehden ja Satakunnan Kansan ulosmarsseista

Suomen Journalistiliiton ja Viestinnän Keskusliiton välinen välimiesoikeus on 23.10.2012 tuominnut Journalistiliiton maksamaan hyvityssakkoa Aamulehden ja Satakunnan Kansan kesäkuisten ulosmarssien johdosta. Ulosmarssit tapahtuivat yt-neuvottelujen lopputuloksen selvittyä ja kestivät molemmissa lehdissä iltapäivästä seuraavaan aamuun. Aamulehdessä marssi ulos yhdeksän työntekijää, Satakunnan Kansassa 28. Välimiesoikeus katsoi, että vaikka Journalistiliitto sekä sen luottamusmiehet olivat pyrkineet työrauhan säilyttämiseen ja nopeaan palauttamiseen, eivät liiton toimenpiteet olleet riittävän tehokkaita. Siten Journalistiliiton katsottiin laiminlyöneen työehtosopimuksen mukaista valvontavelvollisuuttaan. Hyvityssakon määrä on Aamulehden osalta 800 euroa ja Satakunnan Kansan osalta 1.200 euroa.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.