Uutiset / 28.07.2011

Journalistien Tyk syksyllä – toimi ripeästi, jos haluat mukaan

TYK-valmennus järjestetään Verve Mikkelissä (www.verve.fi). Kurssin kokonaispituus on 32 vuorokautta ja aikataulu on seuraava:

10. - 15.10.2011
12. - 17.12.2011
10. - 20.4.2012
4. - 12.10.2012

Tyk-ryhmän koko on 6-8 henkilöä ja mukaan voidaan valita ikääntyneitä työntekijöitä, joiden työkyky on olennaisesti heikentynyt sairauden, vian tai vamman vuoksi ja joiden työkyvyn ylläpitämiseksi työterveyshuollon toimenpiteet eivät ole riittäneet sekä työntekijöitä, joilla voidaan todeta olevan todennäköinen uhka joutua lähivuosien noin viiden vuoden aikana työkyvyttömäksi.
 
Kurssille voi hakeutua kaikkialta Suomesta. Hakijoilla pitää olla työterveyslääkärin/perusterveydenhuollon laatima B-lausunto, jossa on selvitetty kuntoutustarveja työterveyshuollon tai työpaikan toimenpiteet työkyvyn edistämiseksi ja ylläpitämiseksi. Lisäksi hakijat täyttävät ja allekirjoittavat Kelan kuntoutushakemuslomakkeen ETK/KELA7009, johon lisätään Tyk-ryhmän numero 40834. Lisäksi täytetään Työterveys/terveydenhuollon selvityslomake KU 108 ja Esimiehen selvityslomake KU 109. Hakemukset lähetetään oman Kelan toimistoon 5.8.2011 mennessä.
 
Kela maksaa Tyk-ryhmään valituille kuntoutuksen, täysihoidon kahden hengen huoneessa ja kuntoutusrahan, joka maksetaan työnantajalle, jos kuntoutuja saa palkkaa kuntoutuksen ajalta. Omavastuu on koko Tyk-valmennuksen ensimmäisen jakson ensimmäinen päivä. Lisäksi kuntoutujille maksetaan matkakorvaus edullisimman matkustusvaihtoehdon mukaan, vähennettynä omavastuulla, joka on 9,25 euroa yhdensuuntaiselta matkalta. Jos kuntoutuja joutuu yöpymään kuntoutuslaitoksessa kurssin alkamista edeltävänä yönä pitkän matkan tai kurssin varhaisen alkamisajan vuoksi, hänelle voidaan maksaa yöpymisraha 20,18 euroa kuittia vastaan. Tästä yöpymisestä kuntoutujan on aina erikseen itse sovittava kuntoutuslaitoksen kanssa.

Kaikki Kelan järjestämät hyväksytyt Tyk-ryhmät ja ASLAK-kurssit näkyvät internetissä Kelan sivustolla www.kela.fi>Kuntoutus>Kuntoutuskurssihaku. Kursseista on linkki toteuttavan kuntoutuslaitoksen nettisivuille. Tarvittavat lomakkeet löytyvät myös Kelan kotisivuilta kohdasta kuntoutuksen lomakkeet.
 
Lisätietoja:
Verve Mikkeli Mira Turunen (mira.turunen@verve.fi) 

Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.