Uutiset / 25.10.2011

Journalisti maksulliseksi eläkeläisille

Journalisti muuttuu ensi vuoden alusta maksulliseksi Journalistiliiton eläkeläisjäsenille. Vuoden 2012 eläkeläistilaus maksaa 50 euroa, joka on puolet lehden normaalista kestotilaushinnasta.

Liiton eläkeläisjäsenille lähetetään tammikuussa 2012 Journalistin tilauslasku. Sen maksaminen varmistaa lehden jakelun jatkumisen.

Jos eläkeläisjäsen ei halua lehteä, hän voi jättää maksun maksamatta tai ilmoittaa asiasta tilausrekisteriä hoitavalla YAP:lle puhelimitse numeroon 0303 9778 tai sähköpostilla osoitteeseen tilaajapalvelu@yap.fi. Journalistiliiton toimisto ei hoida lehden tilausasioita.

Eläkeläistilaus on voimassa, kunnes se peruutetaan tai vuosittain lähetettävä lasku jätetään maksamatta. Päättyneen tilauksen voi uudistaa koska tahansa.

Eläkeläisten tilausmaksu perustuu Journalistiliiton valtuuston keväällä 2011 tekemään päätökseen, jonka mukaan liiton jäsenlehti muuttuu eläkeläiselle maksulliseksi eläkkeellesiirtymisvuotta seuraavan vuoden alusta. 

Jäsenyyteen liitossa lehden tilaaminen tai tilaamatta jättäminen ei vaikuta millään tavalla. Niinpä eläkeläisille myönnetään yhä jäsenmaksuvapautus ja toimitetaan vuosittain pressikortin päivitystarra kuten ennenkin.

Jäsenetuvakuutus päättyy eläkkeellesiirtymisvuotta seuraavan vuoden alusta, kuten tähänkin asti.

 


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliiton pitkäaikainen puheenjohtaja Antero Laine on kuollut  

Hän toimi liiton puheenjohtajana 1974-1992.

Ehdota nyt Järjestöteko- ja Työyhteisötekijäpalkinnon saajaa

Esityksiä palkittaviksi voivat tehdä liiton jäsenyhdistykset, osastot ja yksittäiset jäsenet. Palkinnoista päättää liiton hallitus.

Riitaan elokuva- ja tv-tuotantoalan työvuorojen muuttamisesta ei saatu tuomioistuimesta selkeytystä

Journalistiliitto nosti kanteen, koska sen tulkinnan mukaan jäsenien työvuoroja oli muutettu työehtosopimuksen vastaisesti. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun elokuva- ja tv-tuotantoalan työehtosopimusta tulkittiin työtuomioistuimessa.