Uutiset / 08.11.2013

Journalisti ei ole terroristi

Kansainväliset journalistiliitot vaativat Euroopan Journalistiliittto EFJ:n johdolla Turkkia perumaan aiemmin tällä viikolla annetut elinkautiset vankeustuomiot kuudelle turkkilaiselle journalistille.

Füsun Erdoğan, Ziya Ulusoy, Bayram Namaz , Arif Çelebi , Ibrahim Cicek ja Sedat Şenoğlu tuomittiin yhteensä kaikkiaan 3 000 vuodeksi vankeuteen terrorisminvastaisten lakien nojalla koska heidän väitettiin kuuluneen kiellettyyn marxilaiseen järjestöön. Hallitukselle kriittisen radioaseman perustajan Füsun Erdoğanin väitettiin olevan järjestön johtaja.

Suomen Journalistiliiton adoptoima turkkilainen mielipidevanki, toimittaja Mustafa Balbay tuomittiin elokuussa 34 vuodeksi vankeuteen väitetystä osallisuudesta Ergenekon-salaliittoon.

Euroopan Journalistiliittto EFJ kampanjoi turkkilaisten kollegoiden vapauden puolesta. Turkissa on vankilassa enemmän journalisteja kuin missään muussa maassa maailmassa.

"Suomella ja Turkilla on nykyään läheiset suhteet ja paljon yhteistyötä. Suomen Journalistiliitto toivoo, että Suomi sananvapauden ykkösmaana olisi aktiivinen ja auttaisi Turkkia oman lehdistönvapautensa parantamisessa", sanoo Journalistiliiton kansainvälinen asiamies Juha Rekola.

Allekirjoita vetoomus Avaaz.org-vetoomussivulla

Lisää kampanjasta EFJ:n kampanjasivulla: http://europe.ifj.org/en/pages/turkey-campaign-set-journalists-free

 

 

 

 


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.