Uusimmat

Jokinen Freelancereiden johtoon

SFJ:n vuosikokous valitsi tänään puhenjohtajakseen yksimielisesti Heikki Jokisen. Helsinkiläiselle kulttuurin moniottelijalle ei esitetty vastaehdokkaita.

Jokisella on vakuuttava historia Journalistiliitossa ja etenkin luovan alan tekijänoikeusjärjestöissä sekä kansallisesti että kansainvälisesti. Hän johti myös SFJ:n edeltäjää SJL:n freelance-osastoa laman iskiessä yhdeksänkymmentäluvun alussa.

Free-yhdistyksen hallitukseen tulivat valituiksi äänestyksen jälkeen toimittaja Maria Markus Jyväskylästä, valokuvaaja Hanna-Kaisa Hämäläinen Muuramesta, toimittajat Juhavaltteri Salminen ja Elina Teerijoki Turusta ja Ville Hänninen Helsingistä. Hanna-Kaisa Hämäläinen on aiemmin toiminut muun muassa Suomen Lehtikuvaajien puheenjohtajana.

Viimeisistä paikoista hallistuksen varsinaisiksi jäseniksi jouduttiin suorittamaan arvonta äänten mentyä tasan.

Kultturijournalisti Ina Ruokolainen veti pidemmän korren ja tuli näin valituksi hallituksen varsinaiseksi jäseneksi yhdeksi vuodeksi. Myös Ina Ruokolainen on toiminut freelance-osaston puheenjohtajana 2000-luvun alussa.

Kaksi vuoden pestiin valittua hallituksen varajäsentä ovat Tiia Lappalainen ja Anitra Rönkko. Free-yhdistyksessä varajäsenet ovat aiemmin osallistuneet hallituksen toimintaan tasapuolisesti ja täysvaltaisesti.

Vanhasta hallituksesta jatkavat kauttaan toimittaja Mia Sivula Rovaniemeltä, toimittaja Mia Hemming Tampereelta ja toimittaja Jukka Väyrynen Helsingistä.