Uutiset / 16.04.2012

Jokinen Freelancereiden johtoon

Jokisella on vakuuttava historia Journalistiliitossa ja etenkin luovan alan tekijänoikeusjärjestöissä sekä kansallisesti että kansainvälisesti. Hän johti myös SFJ:n edeltäjää SJL:n freelance-osastoa laman iskiessä yhdeksänkymmentäluvun alussa.

Free-yhdistyksen hallitukseen tulivat valituiksi äänestyksen jälkeen toimittaja Maria Markus Jyväskylästä, valokuvaaja Hanna-Kaisa Hämäläinen Muuramesta, toimittajat Juhavaltteri Salminen ja Elina Teerijoki Turusta ja Ville Hänninen Helsingistä. Hanna-Kaisa Hämäläinen on aiemmin toiminut muun muassa Suomen Lehtikuvaajien puheenjohtajana.

Viimeisistä paikoista hallistuksen varsinaisiksi jäseniksi jouduttiin suorittamaan arvonta äänten mentyä tasan.

Kultturijournalisti Ina Ruokolainen veti pidemmän korren ja tuli näin valituksi hallituksen varsinaiseksi jäseneksi yhdeksi vuodeksi. Myös Ina Ruokolainen on toiminut freelance-osaston puheenjohtajana 2000-luvun alussa.

Kaksi vuoden pestiin valittua hallituksen varajäsentä ovat Tiia Lappalainen ja Anitra Rönkko. Free-yhdistyksessä varajäsenet ovat aiemmin osallistuneet hallituksen toimintaan tasapuolisesti ja täysvaltaisesti.

Vanhasta hallituksesta jatkavat kauttaan toimittaja Mia Sivula Rovaniemeltä, toimittaja Mia Hemming Tampereelta ja toimittaja Jukka Väyrynen Helsingistä.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliiton pitkäaikainen puheenjohtaja Antero Laine on kuollut  

Hän toimi liiton puheenjohtajana 1974-1992.

Ehdota nyt Järjestöteko- ja Työyhteisötekijäpalkinnon saajaa

Esityksiä palkittaviksi voivat tehdä liiton jäsenyhdistykset, osastot ja yksittäiset jäsenet. Palkinnoista päättää liiton hallitus.

Riitaan elokuva- ja tv-tuotantoalan työvuorojen muuttamisesta ei saatu tuomioistuimesta selkeytystä

Journalistiliitto nosti kanteen, koska sen tulkinnan mukaan jäsenien työvuoroja oli muutettu työehtosopimuksen vastaisesti. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun elokuva- ja tv-tuotantoalan työehtosopimusta tulkittiin työtuomioistuimessa.