Uutiset / 27.02.2015

JOKES sai uuden puheenjohtajan

Journalistisen kulttuurin edistämissäätiössä (JOKES) on vaihtunut puheenjohtaja. Perjantaina 27.2. pidetyssä vuosikokouksessa uudeksi hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Antti Manninen. Hän seuraa tehtävässä Irene Pakkasta, joka samalla luopui hallituksen jäsenyydestä työtilanteen vuoksi. Hänen tilalleen säätiön hallitukseen valittiin Ville Hänninen.

Jokes päätti myös kuluvan vuoden apurahojen kohteista. Uutena apurahana jakoon laitetaan jo keväällä kolmesta viiteen Jokes-Nova-apurahaa, jotka on suunnattu uusien journalististen sisältöjen tai digitaalisten julkaisujen kehittämistyöhön. Apurahan suuruus on 20 000 euroa ja se voidaan jakaa joko yhdelle henkilölle tai työryhmälle.

Jokesin kevään apurahat tulevat hakuun maalis-huhtikuussa.


Katso myös

Kaikki uutiset

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.