Uutiset / 16.04.2010

Jäsenten palkat tutkitaan

Linkki vastauslomakkeeseen

Suomen Journalistiliitto selvittää jäsentensä palkkaustietoja. Tehokas edunvalvonta voidaan perustaa parhaiten suoraan jäseniltä kerättyihin tietoihin.

Nyt toteutettava työmarkkinatutkimus koskee työsuhteessa tehtävää toimitus- ja ohjelmatyötä. Otokseen on arvottu kaikkiaan n. 3 000 liiton jäsentä. Tutkimuksen toteutuksesta vastaa TNS Gallup Oy. Työsuhteisia liiton jäseniä koskeva tutkimus on toteutettu edellisen kerran vuonna 2008 ja freelancereita koskeva vuonna 2009.

Jäsenten toivotaan vastaavan kysymyksiin huolellisesti, sillä tutkimuksen otantaluonteesta johtuen yksi vastaus saattaa edustaa usean jäsenen tilannetta. Kyselylomake lähetetään joka neljännelle lehdistössä ja joka kolmannelle Ylessä työskentelevälle. Muun muassa yksityisissä televisioissa työskentelevät saavat kaikki lomakkeen vastattavakseen. Kustannustoimittajille on tällä kertaa vielä erikseen kysely, jolla valmistaudutaan syksyn työehtokierrokseen.

Otokseen valikoituneet saavat postitse kyselylomakkeen. Sen voi palauttaa joko palautuskuoressa tai sähköisesti. Sähköiseen vastaamiseen tarvitaan kirjeen yläkulmassa oleva juokseva numero ja salasana.

Vastaustietoja käytetään vain tilastollisiin tarkoituksiin. Lomakkeet käsitellään luottamuksellisina ja nimettöminä. Tutkimuksen tulokset valmistuvat syyskuun alussa.

Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan palkintona viikko liiton lomatalossa voittajan valinnan mukaan joko Saariselällä tai Vierumäellä. Lisäksi vastanneiden kesken arvotaan kaksi lahjakorttia (á 100 €). Vastauksia odotamme 5.5.2010 mennessä.

Linkki vastauslomakkeeseen:

Lähempiä tietoja tutkimuksesta antavat Suomen Journalistiliitossa järjestöasiamies Marja Palmunen, puh. 050 359 3829 ja TNS-Gallup Oy:ssä yksikönjohtaja Sakari Nurmela, puh. (09) 613 50 587.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliiton pitkäaikainen puheenjohtaja Antero Laine on kuollut  

Hän toimi liiton puheenjohtajana 1974-1992.

Ehdota nyt Järjestöteko- ja Työyhteisötekijäpalkinnon saajaa

Esityksiä palkittaviksi voivat tehdä liiton jäsenyhdistykset, osastot ja yksittäiset jäsenet. Palkinnoista päättää liiton hallitus.

Riitaan elokuva- ja tv-tuotantoalan työvuorojen muuttamisesta ei saatu tuomioistuimesta selkeytystä

Journalistiliitto nosti kanteen, koska sen tulkinnan mukaan jäsenien työvuoroja oli muutettu työehtosopimuksen vastaisesti. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun elokuva- ja tv-tuotantoalan työehtosopimusta tulkittiin työtuomioistuimessa.