Uutiset / 25.05.2016

INSI: Terrorismin uhka on väistämättä läsnä Ranskan EM-jalkapallossa

Paikallisten viranomaisten mukaan terrorismin riski on Ranskassa tällä hetkellä korkeampi kuin koskaan. Riskin odotetaan pysyvän ennallaan tai pahenevan entisestään 10. kesäkuuta alkavissa EM-kilpailuissa. Asiasta varoittaa myös journalistien työturvallisuutta edistävä International News Safety Institute (INSI).

Länsimaissa terroristien tähtäimessä eivät ole olleet nimenomaan journalistit. Iskut ovat kohdistuneet paikallaolijoihin ammatista riippumatta.

Yksi Pariisin marraskuisten terrori-iskujen kohteista oli Ranskan ja Saksan harjoitusmaaottelu EM-kisojen päästadionilla Stade de Francella.

Riskinarviontiin erikoistuneen Risk Advisory -yrityksen mukaan mahdolliset iskut tapahtuvat kuitenkin todennäköisimmin julkisilla paikoilla ja baareissa kaupunkien keskustoissa sekä yleisöalueilla, joille pääsee ilman pääsylippua. Ranskan viranomaiset tosin ilmoittivat toukokuussa virallisten fan zone -alueiden voimakkaasti kohotetuista turvatoimista.

Ruuhkaisimpia ja vähiten valvottuja alueita kannattaa siis mahdollisuuksien mukaan välttää.

Turvallisuustoimet ovat myös ottelustadioneilla tiukat, joten niihin kohdistuvaa iskua Risk Advisroy ei pidä yhtä todennäköisenä.

Risk Advisoryn mukaan iskun uhka on suurin kisojen lohkovaiheen aikana. Lohkovaiheen otteluohjelma on ollut tiedossa jo pitkään, ja pelejä on tässä kisojen alkuvaiheessa paljon, monessa kaupungissa.

Jatkopelien aikana turvatoimet on helpompi keskittää harveneviin otteluihin ja niiden ympärille.


Päälähde: International News Safety Institute (INSI).


Katso myös

Kaikki uutiset

Vapaa tiedonvälitys ei toteudu Gazassa: journalistien tappamisen on loputtava  

Konflikti Gazassa on tuottanut mittaamattoman määrän kärsimystä ja tuhoa siviiliväestölle yhdeksän viime kuukauden aikana. Gazasta on muodostunut tiedonvälityksen musta-aukko. Humanitaarisen katastrofin todellista laajuutta ja inhimillistä hätää ei voi ymmärtää ilman journalistien aktiivista raportointia. Siksi on välttämätöntä taata edellytykset journalistien mahdollisimman vapaalle ja turvalliselle toiminnalle sotimisesta riippumatta. Tätä edellyttää myös kansainvälinen oikeus. Yhdistyneiden kansakuntien turvallisuusneuvosto on […]

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.