Uutiset / 19.09.2016

Innovaatiokisa Uutisraivaajan hakuaika alkoi

Helsingin Sanomain Säätiön tiedote:

Helsingin Sanomain Säätiön Uutisraivaaja-kilpailun hakuaika alkaa tänään maanantaina 19.9. Kilpailu etsii tiedonvälitykseen ja journalismiin liittyviä innovaatioita. Kilpailu järjestetään neljättä kertaa, ja palkintona on 250 000 euroa kehitysrahaa.

Vuonna 2015 Uutisraivaajan voittivat toimituksille tarkoitettu asintuntijahaku Kuka ja vuorovaikutteisia datavisualisaatioita organisaatioiden tarpeisiin rakentava Lucify. Vuoden 2013 voittaja oli pitkiä juttuja tilaajilleen verkossa julkaiseva Long Play. Vuonna 2011 ykkössijan vei käyttäjilleen artikkeleita suositteleva selainsovellus Scoopinion.

Kilpailun aikana finalistit saavat ohjausta kokeneilta mentoreilta. Tämä vauhdittaa projektien taivalta menestykseen.

Uutisraivaaja-kilpailuun osallistutaan kuvauksella ideasta tai jo käynnissä olevasta projektista. Tärkeää on, että idea on uraauurtava ja että se edistää tiedonvälitystä.

Kilpailuun osallistutaan täyttämällä blogi.uutisraivaaja.fi-sivuilta löytyvä lomake ja lähettämällä se liitteineen osoitteeseen hakemus@uutisraivaaja.fi. Kilpailun hakuaika jatkuu 17.1.2017 asti.
Maaliskuussa 2017 valitaan finalistit, joille myönnetään pieni alkupääoma.

Tuomaristo valitsee voittajat syksyllä 2017.

Uutisraivaaja on avoin kaikille. Kilpailuun voivat osallistua yksilöt, ryhmät, järjestöt ja yritykset. Kilpailijan tai yhden tiimin jäsenen on oltava vähintään 18-vuotias. Tiimissä on oltava myös vähintään yksi henkilö, jonka kotipaikka on Suomessa. Hakemuksen voi jättää suomeksi tai englanniksi. Lisää tietoa Uutisraivaaja-blogista www.blogi.uutisraivaaja.fi ja Uutisraivaajan verkkosivuilta www.uutisraivaaja.fi.

Lisätietoja:

Uutisraivaajan tiedottaja Rosa Lampela, 050 5792455, rosa.lampela[a]uutisraivaaja.fi
Uutisraivaajan koordinaattori Tanja Aitamurto, tanja.aitamurto[a]gmail.com


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.