Uusimmat

HSS Median yt:t päättyivät – jopa 24 joutuu lähtemään

Irtisanottavista 10–11 on alustavan tiedon mukaan journalisteja. Irtisanomisten lisäksi HSS Media on tehnyt aiesopimuksen Pietarsaaren Sanomien myymisestä.

Ruotsinkielisiä lehtiä Pohjanmaalla julkaisevan HSS Median yt-neuvottelut päättyivät tämän viikon alussa. Helmikuussa alkaneiden ja koko konsernia koskeneiden neuvotteluiden tulos on, että enintään 24 ihmistä irtisanotaan. Alustavan tiedon mukaan heistä 10–11 .

“Irtisanomisten määrä voi muuttua riippuen eläkeratkaisuista ja uudelleensijoittamisista”, sanoo konsernin toimitusjohtaja Svante Wahlbeck Österbottens Tidningissä.

HSS Media julkaisee Vasabladetia, Österbottens Tidningiä, Syd-Österbottenia ja Pietarsaaren Sanomia. Torstaina 19.3., vähän yt-uutisten jälkeen, konserni myös tiedotti tehneensä Keski-Pohjanmaan Kirjapaino Oyj:n kanssa aiesopimuksen Pietarsaaren Sanomat Oy:n liiketoiminnan ostosta. Mahdolliseen Kauppaan liittyvät selvitystyöt on sovittu tehtäväksi 30.4.2015 mennessä.

Myös Kainuun lehdissä yt-neuvotellaan

Myös SLP Kustannus Oy on ilmoitti aloittavansa yt:t, alle viikko sen jälkeen kun yhtiö osti Alma Median Kainuun-lehdet. SLP Kustannus Oy kustantaa kauppojen jälkeen Kainuun Sanomia, kaupunkilehti Koti-Kajaania sekä paikallislehtiä Ylä-Kainuuta, Kuhmolaista ja Sotkamo-lehteä. SLP Kustannus Oy on Suomalainen Lehtipaino Oy:n omistama tytäryhtiö, joka työllistää Kainuussa 74 henkeä.

Neuvottelut koskevat lehtien kaikkia toimintoja ja voivat johtaa 18 henkilötyövuoden vähentämiseen, uutisoi Kainuun Sanomat.