Uutiset / 19.03.2015

HSS Median yt:t päättyivät – jopa 24 joutuu lähtemään

Ruotsinkielisiä lehtiä Pohjanmaalla julkaisevan HSS Median yt-neuvottelut päättyivät tämän viikon alussa. Helmikuussa alkaneiden ja koko konsernia koskeneiden neuvotteluiden tulos on, että enintään 24 ihmistä irtisanotaan. Alustavan tiedon mukaan heistä 10–11 .

"Irtisanomisten määrä voi muuttua riippuen eläkeratkaisuista ja uudelleensijoittamisista", sanoo konsernin toimitusjohtaja Svante Wahlbeck Österbottens Tidningissä.

HSS Media julkaisee Vasabladetia, Österbottens Tidningiä, Syd-Österbottenia ja Pietarsaaren Sanomia. Torstaina 19.3., vähän yt-uutisten jälkeen, konserni myös tiedotti tehneensä Keski-Pohjanmaan Kirjapaino Oyj:n kanssa aiesopimuksen Pietarsaaren Sanomat Oy:n liiketoiminnan ostosta. Mahdolliseen Kauppaan liittyvät selvitystyöt on sovittu tehtäväksi 30.4.2015 mennessä.


Myös Kainuun lehdissä yt-neuvotellaan

Myös SLP Kustannus Oy on ilmoitti aloittavansa yt:t, alle viikko sen jälkeen kun yhtiö osti Alma Median Kainuun-lehdet. SLP Kustannus Oy kustantaa kauppojen jälkeen Kainuun Sanomia, kaupunkilehti Koti-Kajaania sekä paikallislehtiä Ylä-Kainuuta, Kuhmolaista ja Sotkamo-lehteä. SLP Kustannus Oy on Suomalainen Lehtipaino Oy:n omistama tytäryhtiö, joka työllistää Kainuussa 74 henkeä.

Neuvottelut koskevat lehtien kaikkia toimintoja ja voivat johtaa 18 henkilötyövuoden vähentämiseen, uutisoi Kainuun Sanomat.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.