Uutiset / 03.09.2014

Heikki Jokisen free-opas on ilmestynyt

Heikki Jokisen kirjoittama freelance-journalistin opas Vapauden valtakunta on valmistunut. Opas postitetaan tällä viikolla kaikille liiton freelance-jäsenille.

 

Opas kertoo kaiken oleellisen freelancerina toimimisesta: laskuttamisesta, yhtiömuodoista, verotuksen alan sopimuksista, sosiaaliturvasta ja niin edelleen.

Kirjoittaja on itse työskennellyt freelance-toimittajana lähes 30 vuotta, kirjoittanut tai toimittanut noin 20 kirjaa ja ollut pitkään ay-toiminnassa ajamassa freelancereiden etuja.

Jos olet liiton freelance-jäsen tai ostava toimittaja etkä ole saanut opasta, tilaa se toimistovirkailijaltamme Mari Metsiköltä, mari.metsikko (at) journalistiliitto.fi.

Ei-jäsenet voivat tilata kirjan toimistoltamme hintaan 30 euroa. Ota siinäkin tapauksessa yhteys Mari Metsikköön.

 

 


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.