Uutiset / 01.12.2016

Heikki Jokinen Kopioston hallituksen johtoon

Tekijänoikeusjärjestö Kopioston uudeksi hallituksen puheenjohtajaksi on valittu vapaa toimittaja ja kriitikko, Journalistiliiton varapuheenjohtaja Heikki Jokinen. Hänen toimikautensa alkaa vuoden 2017 alusta. Journalistiliittoa edustaa hallituksessa myös Anna-Liisa Haavikko.

Jokinen on Kopioston hallituksen pitkäaikainen jäsen, jolla on sekä kansallista että kansainvälistä kokemusta tekijänoikeusalalta. Hänellä on laaja järjestökokemus Kopioston toimialalta: Jokinen on aiemmin ollut Suomen arvostelijain liiton, Suomen animaationtekijöiden, Suomen freelance-journalistien, Suomen sarjakuvaseuran ja Lukukeskuksen puheenjohtaja.

Jokisen tekstejä on julkaistu noin 125 mediassa. Hän on kirjoittanut ja toimittanut parikymmentä tietoteosta ja kääntänyt neljä kirjaa. Jokinen on työskennellyt av-alan ammattilehti Vision päätoimittajana ja on Gramexpress-lehden toimitussihteeri.

”Kopiosto on laaja yhteistyöjärjestö, jossa on erityisen tärkeää toimia avoimesti, yhteisymmärrykseen pyrkien ja läpinäkyvästi. Näin Kopiostossa tehdään jo nyt ja nämä tavoitteet ovat omiakin johtotähtiäni puheenjohtajana", Jokinen sanoo.

Kopioston väistyvä puheenjohtaja Raimo Söder toimi pestissä kuusi vuotta. ”On ollut ilo työskennellä niin Kopioston toimiston kuin hallituksen ja sen asettamien muiden luottamuselinten kanssa”, Söder sanoi Kopioston syyskokouksessa.

Kopiosto on Suomen luovaa alaa kattavimmin edustava tekijänoikeusjärjestö. Vuonna 1978 perustettuun Kopiostoon kuuluu 45 eri kulttuurin ja viestinnän alojen järjestöä.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.