Uutiset / 22.03.2011

Hanne Aho SAL:n johtoon

Suomen Kuvalehden graafikko Hanne Aho valittiin SAL:n uudeksi puheenjohtajaksi 9.3. pidetyssä vuosikokouksessa, kun tehtävää neljä vuotta hoitanut Ismo Lehtonen luopui tehtävästä Journalistiliiton hallituskiireiden vuoksi.

Puheessaan Hanne Aho tähdensi SAL:n jäsenten tekemien hyvien lehtien ja kirjojen sisältöjen tärkeyttä:

"Sisältöjen puolustamistyötä emme pysty tekemään yksin. Sitä on tehtävä yhdessä muiden Journalistiliiton jäsenjärjestöjen, Journalistiliiton ja työnantajien kanssa. 

Nyt olemme kuitenkin ihan perusasioiden äärellä siinä, että pystytäänkö me tekemään työtämme tulevaisuudessa. Aapisista opitaan lukemaan, ja lehdet kertovat meille välttämättömistä asioista.

Me kutsumme sitä journalismiksi ja hyviksi sisällöiksi."

Salli-palkinto Veli-Matti Jusille

Vuosikokouksessa jaettiin järjestyksessä seitsemäs Salli-journalistipalkinto. Tällä kertaa sen sai Viva-lehden toimituspäällikkö Veli-Matti Jusi, tutummin Velde. 

Veldelle palkinto annettiin tunnustuksena ihmisiä ja arkea lämpimästi ja inhimillisesti kuvaavasta journalismista.


Katso myös

Kaikki uutiset

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.