Uutiset / 22.03.2011

Hanne Aho SAL:n johtoon

Suomen Kuvalehden graafikko Hanne Aho valittiin SAL:n uudeksi puheenjohtajaksi 9.3. pidetyssä vuosikokouksessa, kun tehtävää neljä vuotta hoitanut Ismo Lehtonen luopui tehtävästä Journalistiliiton hallituskiireiden vuoksi.

Puheessaan Hanne Aho tähdensi SAL:n jäsenten tekemien hyvien lehtien ja kirjojen sisältöjen tärkeyttä:

"Sisältöjen puolustamistyötä emme pysty tekemään yksin. Sitä on tehtävä yhdessä muiden Journalistiliiton jäsenjärjestöjen, Journalistiliiton ja työnantajien kanssa. 

Nyt olemme kuitenkin ihan perusasioiden äärellä siinä, että pystytäänkö me tekemään työtämme tulevaisuudessa. Aapisista opitaan lukemaan, ja lehdet kertovat meille välttämättömistä asioista.

Me kutsumme sitä journalismiksi ja hyviksi sisällöiksi."

Salli-palkinto Veli-Matti Jusille

Vuosikokouksessa jaettiin järjestyksessä seitsemäs Salli-journalistipalkinto. Tällä kertaa sen sai Viva-lehden toimituspäällikkö Veli-Matti Jusi, tutummin Velde. 

Veldelle palkinto annettiin tunnustuksena ihmisiä ja arkea lämpimästi ja inhimillisesti kuvaavasta journalismista.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliiton pitkäaikainen puheenjohtaja Antero Laine on kuollut  

Hän toimi liiton puheenjohtajana 1974-1992.

Ehdota nyt Järjestöteko- ja Työyhteisötekijäpalkinnon saajaa

Esityksiä palkittaviksi voivat tehdä liiton jäsenyhdistykset, osastot ja yksittäiset jäsenet. Palkinnoista päättää liiton hallitus.

Riitaan elokuva- ja tv-tuotantoalan työvuorojen muuttamisesta ei saatu tuomioistuimesta selkeytystä

Journalistiliitto nosti kanteen, koska sen tulkinnan mukaan jäsenien työvuoroja oli muutettu työehtosopimuksen vastaisesti. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun elokuva- ja tv-tuotantoalan työehtosopimusta tulkittiin työtuomioistuimessa.