Käytämme evästeitä sivujen teknisen toiminnan varmistamiseksi ja sivujen kävijämäärätietojen seuraamiseen. Emme kerää tietoja yksittäisistä kävijöistä.

Katso tietosuojaselosteemme

Uusimmat

Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho. Kuva: Kai Widell / Journalisti

Hanne Aho: “Luottamus mediaan on turvallisen yhteiskunnan edellytys”

Tänään torstaina julkistetun Reuters Instituten raportin mukaan 62 prosenttia suomalaisista luottaa lukemiinsa uutisiin.

Tänään torstaina julkistetun Reuters Instituten raportin mukaan 62 prosenttia suomalaisista luottaa lukemiinsa uutisiin. Raporttia varten tutkittiin verkkomedioiden käyttöä 37 maassa. Luottamus mediaan on Suomessa vertailun maista kaikkein suurinta.

Raportin mukaan Suomi ei ole median käytössä monen muun yhteiskunnan tapaan jakautunut. Jopa niin sanotun valemedian lukijoista yli puolet arvioi Ylen ja Helsingin Sanomien uutisten olevan enemmän luotettavia kuin epäluotettavia.

“Voimme olla tuloksesta ylpeitä”, Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho sanoo.

“Ihmiset kaipaavat turvaa ja luottamus mediaan on turvallisen yhteiskunnan edellytys – luottamus siihen, että tieto, jota journalistit tuottavat on mahdollisimman oikeaa. ”

Valemedian toiminta puhuttaa tällä viikolla myös MV-lehden oikeudenkäynnin vuoksi. Aho uskoo valheiden levittämisen herättäneen osan ihmisistä tarkkailemaan lukemaansa entistä valppaammin.

“Tällainen pohdinta taas tukee totuutta etsivän median toimintaa”, Aho toteaa.