Uutiset / 14.06.2018

Hanne Aho: ”Luottamus mediaan on turvallisen yhteiskunnan edellytys”

Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho. Kuva: Kai Widell / Journalisti Kuva:
Tänään torstaina julkistetun Reuters Instituten raportin mukaan 62 prosenttia suomalaisista luottaa lukemiinsa uutisiin. Raporttia varten tutkittiin verkkomedioiden käyttöä 37 maassa. Luottamus mediaan on Suomessa vertailun maista kaikkein suurinta. Raportin mukaan Suomi ei ole median käytössä monen muun yhteiskunnan tapaan jakautunut. Jopa niin sanotun valemedian lukijoista yli puolet arvioi Ylen ja Helsingin Sanomien uutisten olevan enemmän luotettavia kuin epäluotettavia. "Voimme olla tuloksesta ylpeitä", Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho sanoo. "Ihmiset kaipaavat turvaa ja luottamus mediaan on turvallisen yhteiskunnan edellytys - luottamus siihen, että tieto, jota journalistit tuottavat on mahdollisimman oikeaa. " Valemedian toiminta puhuttaa tällä viikolla myös MV-lehden oikeudenkäynnin vuoksi. Aho uskoo valheiden levittämisen herättäneen osan ihmisistä tarkkailemaan lukemaansa entistä valppaammin. "Tällainen pohdinta taas tukee totuutta etsivän median toimintaa", Aho toteaa.

Katso myös

Kaikki uutiset

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.