Uutiset / 20.03.2014

Haastattelukutsu: Toimittajanaisten kokemukset tasa-arvosta 1960-luvulta 2000-luvulle

Näihin kysymyksiin etsitään vastauksia tutkimushankkeessa, jossa tarkastellaan toimittajan ammattia 1960-luvulta nykypäivään. 

Hankkeeseen etsitään haastateltaviksi toimittajanaisia eri puolilta Suomea ja eri medioista. Jos kiinnostuit, ja olet työskennellyt toimittajana tai työskentelet edelleen, ota yhteyttä joko sähköpostitse tai puhelimitse!

Yhteydenottoja toivotaan 31.3.2014 mennessä, ja haastattelut toteutetaan kevään ja kesän 2014 aikana. Haastattelut ovat luottamuksellisia eikä haastateltaviin viitata nimillä.

Haastattelut ovat osa suomalaisten ja ruotsalaisten toimittajanaisten tasa-arvokokemuksia vertailevaa tutkimusta, jonka arvioitu valmistumisaika on keväällä 2017. Pitkittäisaineiston pohjalta hankkeessa kehitetään myös välineitä nykytoimituksissa tehtävään tasa-arvotyöhön.

Tutkimuksesta vastaa historiantutkija, FT Heidi Kurvinen Oulun yliopistosta. Tällä hetkellä tutkimusta rahoittaa Työsuojelurahasto.

Yhteystiedot:
Heidi Kurvinen

FT, tutkijatohtori

Historiatieteet
PL 1000

90014 Oulun yliopisto

puh: 0405131738

Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.