Uusimmat

FST5:n freelancereille apurahoja opetustallennuksesta

FST5:n freelancereille jaetaan apurahoina vuoden 2010 opetustallennuskorvauksista yhteensä 40 000 euroa.

Apurahaa voivat hakea henkilöt, jotka ovat osallistuneet vuonna 2010 YLE FST5 -kanavalla esitetyn av-teoksen tekemiseen. Henkilön tulee anomuksessaan eritellä, mitä ohjelmia, kuinka paljon ja missä tehtävässä hän on tehnyt FST5 -kanavalle vuonna 2010.

Yleisradion ja MTV3:n palveluksessa kuukausi/aikapalkkaisesti työskenteleville henkilöille on vastaavaan tarkoitukseen KOURA-rahasto, joten tämä hakumenettely ei koske heitä.

Jaettava summa on kanavan suhteellinen osuus sopimuksen mukaisesta opetustallennuksesta. Apuraha myönnetään useammalle hakijalle ja sen suuruus voi vaihdella. Apurahamenettelyyn päädyttiin, koska korvausten tilittäminen individuaalitasolla maksaisi niin paljon, ettei korvauksia jäisi jaettavaksi.

Apurahaa voi anoa esimerkiksi ammatilliseen täydennyskoulutukseen ja kehittämiseen sekä ohjelman kehittelyyn. Anomukseen on kirjattava apurahan käyttötarkoitus ja haettu rahasumma. Apurahaa ei voi myöntää takautuvasti tai jo käynnissä olevaan hankkeeseen. Vapaamuotoiset hakemukset tulee lähettää 31.8.2011 mennessä osoitteeseen: Kopiosto / FST5:n apurahat, Hietaniemenkatu 2, 00100 Helsinki.

Viime vuonna myönnettiin näitä apurahoja yhteensä 35.000 euroa 18 henkilölle.

Kaikille apurahaa hakeneille ilmoitetaan syksyllä 2011 kirjallisesti, onko apuraha myönnetty heille vai ei. Apurahan saajat julkaistaan Kopioston nettisivulla ja Kopiosto Uutisissa. Apurahan käyttö tulee raportoida vuoden kuluessa sen myöntämisestä. Raportoinnin puuttuessa apuraha voidaan joutua perimään takaisin.