Käytämme evästeitä sivujen teknisen toiminnan varmistamiseksi ja sivujen kävijämäärätietojen seuraamiseen. Emme kerää tietoja yksittäisistä kävijöistä.

Katso tietosuojaselosteemme

Uusimmat

FST:n Spotlight pureutui pienyrittäjän työttömyysturvaongelmaan

Keskiviikkoiltana ensilähetetty ohjelma käsitteli itsensätyöllistäjän asemaa yhteiskunnan turvaverkkojen ulkopuolella. Pienyrittäjänä ei voi kuulua palkansaajakassaan ja yrittäjäkassaan ei taas kannata kuulua pitkän karenssiajan takia.

Ohjelmassa graafikko Ulla Winter haki toimittajan kanssa vastauksia niin Journalistiliitosta, ministeriöstä kuin kansanedustajiltakin. Asiantuntijat totesivat, että nykyään yritystoiminta on lopetettavaa, jotta turvaa saisi. Jos näin ei toimi, työttömyysturvassa on neljän kuukauden karenssi. Myös haastatellut kansanedustajat olivat lakimuutosten kannalla.

Journalistiliitto on 2000-luvun alusta lähtien tehnyt lobbaustyötä itsensätyöllistävien freelancereiden aseman parantamiseksi. Parhaillaan yhdessä muiden ammattijärjestöjen kanssa pyritään vaikuttamaan tulevaan maan hallitusohjelmaan, jotta muun muassa työttömyysturvaongelma vihdoin ratkaistaisiin.

Ohessa on linkki FST:n Spotlightin sivuille, jossa voi myös katsoa ohjelman:

 http://svenska.yle.fi/nyheter/kolumnartikel.php?typ=spotlight