Uutiset / 14.10.2010

FST:n Spotlight pureutui pienyrittäjän työttömyysturvaongelmaan

Ohjelmassa graafikko Ulla Winter haki toimittajan kanssa vastauksia niin Journalistiliitosta, ministeriöstä kuin kansanedustajiltakin. Asiantuntijat totesivat, että nykyään yritystoiminta on lopetettavaa, jotta turvaa saisi. Jos näin ei toimi, työttömyysturvassa on neljän kuukauden karenssi. Myös haastatellut kansanedustajat olivat lakimuutosten kannalla.

Journalistiliitto on 2000-luvun alusta lähtien tehnyt lobbaustyötä itsensätyöllistävien freelancereiden aseman parantamiseksi. Parhaillaan yhdessä muiden ammattijärjestöjen kanssa pyritään vaikuttamaan tulevaan maan hallitusohjelmaan, jotta muun muassa työttömyysturvaongelma vihdoin ratkaistaisiin.

Ohessa on linkki FST:n Spotlightin sivuille, jossa voi myös katsoa ohjelman:

 http://svenska.yle.fi/nyheter/kolumnartikel.php?typ=spotlight


Katso myös

Kaikki uutiset

Vapaa tiedonvälitys ei toteudu Gazassa: journalistien tappamisen on loputtava  

Konflikti Gazassa on tuottanut mittaamattoman määrän kärsimystä ja tuhoa siviiliväestölle yhdeksän viime kuukauden aikana. Gazasta on muodostunut tiedonvälityksen musta-aukko. Humanitaarisen katastrofin todellista laajuutta ja inhimillistä hätää ei voi ymmärtää ilman journalistien aktiivista raportointia. Siksi on välttämätöntä taata edellytykset journalistien mahdollisimman vapaalle ja turvalliselle toiminnalle sotimisesta riippumatta. Tätä edellyttää myös kansainvälinen oikeus. Yhdistyneiden kansakuntien turvallisuusneuvosto on […]

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.