Uutiset / 14.10.2010

FST:n Spotlight pureutui pienyrittäjän työttömyysturvaongelmaan

Ohjelmassa graafikko Ulla Winter haki toimittajan kanssa vastauksia niin Journalistiliitosta, ministeriöstä kuin kansanedustajiltakin. Asiantuntijat totesivat, että nykyään yritystoiminta on lopetettavaa, jotta turvaa saisi. Jos näin ei toimi, työttömyysturvassa on neljän kuukauden karenssi. Myös haastatellut kansanedustajat olivat lakimuutosten kannalla.

Journalistiliitto on 2000-luvun alusta lähtien tehnyt lobbaustyötä itsensätyöllistävien freelancereiden aseman parantamiseksi. Parhaillaan yhdessä muiden ammattijärjestöjen kanssa pyritään vaikuttamaan tulevaan maan hallitusohjelmaan, jotta muun muassa työttömyysturvaongelma vihdoin ratkaistaisiin.

Ohessa on linkki FST:n Spotlightin sivuille, jossa voi myös katsoa ohjelman:

 http://svenska.yle.fi/nyheter/kolumnartikel.php?typ=spotlight


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliiton pitkäaikainen puheenjohtaja Antero Laine on kuollut  

Hän toimi liiton puheenjohtajana 1974-1992.

Ehdota nyt Järjestöteko- ja Työyhteisötekijäpalkinnon saajaa

Esityksiä palkittaviksi voivat tehdä liiton jäsenyhdistykset, osastot ja yksittäiset jäsenet. Palkinnoista päättää liiton hallitus.

Riitaan elokuva- ja tv-tuotantoalan työvuorojen muuttamisesta ei saatu tuomioistuimesta selkeytystä

Journalistiliitto nosti kanteen, koska sen tulkinnan mukaan jäsenien työvuoroja oli muutettu työehtosopimuksen vastaisesti. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun elokuva- ja tv-tuotantoalan työehtosopimusta tulkittiin työtuomioistuimessa.