Uutiset / 24.10.2017

Freen kk-tulot 2016 e vuonna 2016

Freelancereiden keskimääräinen kokonaislaskutus oli 33 200 euroa vuonna 2016. Keskimääräinen verotettava tulo oli 24 200 euroa, eli noin 2016 euroa kuukaudessa. Freelancereiden laskutus on noussut vuodesta 2002 keskimäärin vain 200 euroa. Tämä käy ilmi tuoreesta free-työmarkkinatutkimuksesta, jossa kartoitettiin free-journalistien toimeentuloa, työehtoja ja tyytyväisyyttä työhönsä. Freelancereiden verotettava tulo on tutkimuksen perusteella kasvanut hieman kahdessa vuodessa eli edellisen tutkimuksen jälkeen. Laskutettava rahamäärä on sen sijaan laskenut. Tutkimuksesta tiedotti pidemmin Journalistiliiton jäsenyhdistys SFJ verkkosivuillaan. Myös Journalisti 12/2017 kertoi tutkimuksen tuloksista. Koko tutkimusraportin löydät täältä.

Katso myös

Kaikki uutiset

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.