Uutiset / 26.08.2014

Freelancerit saivat uuden asiamiehen

Jäsenyhdistyksemme Suomen freelance-journalistit ry:n (SFJ) osa-aikaisena vt. asiamiehenä on aloittanut Jukka Väyrynen. Hän päivystää yhdistyksen toimistossa toistaiseksi tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 12–16. Muina aikoina saat asiasi helpoimmin perille sähköpostitse. Jukan puoleen voi kääntyä kaikissa freetyötä koskevissa kysymyksissä.

Jukka Väyrynen on pitkän linjan freelancer ja ay-aktiivi. Hän jäi freelanceriksi 1979 työskenneltyään aiemmin muun muassa Ylioppilaslehdessä ja Ylellä. Freenä hän perusti oman viestintätoimiston. Hän joutui eroamaan Journalistiliitosta palkattuaan toimistoonsa väkeä eli siirryttyään työnantajan asemaan.

Väyrynen palasi Journalistiliiton free-jäseneksi vuonna 2004. Tämän jälkeen hän on ajanut ammattikuntansa asioita SFJ:n hallituksessa, hallituksen tiedotusjaostossa sekä liiton valtuustossa. Free-toimittajana hän on erikoistunut työmarkkina-asioihin.

Väyrysen edeltäjä Anna Kähkönen siirtyi tänä kesänä muihin tehtäviin. Uuden asiamiehen valintaa on vaikeuttanut free-yhdistyksen taloustilanne, joka on tällä hetkellä heikko. Osa-aikaeläkkeelle keväällä jäänyt Väyrynen hoitaa asiamiehen tehtävää toistaiseksi, kunnes pysyvämpi ratkaisu löytyy.

SFJ:n toimiston puhelin: 050 559 6159

Sähköposti: yhdistys (at) freet.fi

Edunvalvonta- ja jäsenasioissa toivomme jäsentemme olevan suoraan yhteydessä Journalistiliittoon.

Kaikissa edunvalvontaan liittyvissä kysymyksissä ota yhteyttä Journalistiliiton asiamiehiin.

Liiton laki- ja työehtopäivystys vastaa klo 13–16 numerossa 044 755 5000. Free-asioihin erikoistunut asiamies on Jussi Salokangas, puhelin 050 377 6211.

Jäsenmaksuihin liittyvissä asioissa ota yhteyttä Journalistiliittoon, puhelin 040 752 5372 kello 9–11.30.


Katso myös

Kaikki uutiset

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.