Uutiset / 14.12.2017

Freelancereille kiinteä jäsenmaksu vuonna 2018

Journalistiliiton freelance-jäsenten jäsenmaksu muuttuu kiinteäksi 19 euron kuukausimaksuksi vuoden 2018 alusta asti. Liiton valtuusto päätti asiasta syyskokouksessaan 14.12. Maksu on aiemmin ollut yksi prosentti viestintäalan tuloista. Monet free-jäsenet ovat kokeneet tulojen ja jäsenmaksujen laskemisen hankalana. ”Jäseniltä saamamme palautteen perusteella tulimme siihen tulokseen, että entistä yksinkertaisempi malli on jäsenten etu”, sanoo Journalistiliiton palvelujohtaja Simon Huldén.

Katso myös

Kaikki uutiset

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.