Uutiset / 19.11.2015

Free-yhdistyksen jäsenmäärä ylitti 1 200 rajan

Suomen Journalistiliiton neljänneksi suurimman jäsenyhdistyksen, Suomen freelance-journalistit ry:n jäsenmäärä jatkaa kasvuaan jo toista vuotta. Kuluvan vuoden aikana kasvu on ollut vajaan neljän prosentin luokkaa. Vuoden alussa yhdistyksellä olis 1 165 jäsentä. Torstaina 19.11.2015 luku oli jo noussut 1 209:ään.

Jäsenmäärän kasvuun ovat vaikuttaneet valmistuneiden opiskelijoiden osittainen siirtyminen paikallisyhdistyksistä free-yhdistykseen, työsuhteisten irtisanomisista johtunut kasvu sekä myös aiemmin järjestäytymättömien freelancereiden liittyminen yhdistyksen jäseneksi.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.