Uutiset / 18.01.2014

Euroopan Parlamentti haluaa parempaa turvaa itsensä työllistäville

Euroopan parlamentti hyväksyi 14.1.2014 päätöslauselman, jossa vaaditaan riittävää sosiaaliturvaa itsensä työllistäville.

Itsensä työllistämisessä on etuja, kuten joustavammat työajat ja suurempi päätäntävalta työn suhteen. EU:n alueella yrittäjänä toimii tällä hetkellä noin 15 prosenttia työvoimasta. Itsensä työllistävillä on kuitenkin yleensä vähemmän sosiaaliturvaan liittyviä oikeuksia kuin muilla töissä olevilla.

Mietinnön laatija Vilija Blinkevičiūtė (S&D, Liettua) kertoo lisää parlamentin tiedotteessa.


Katso myös

Kaikki uutiset

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.