Uutiset / 11.09.2012

Euromääräiset jäsenmaksut muuttuvat

Journalistiliiton jäsenmaksujärjestelmä muuttuu ensi vuoden alussa. Muutos koskee niitä jäseniä, jotka ovat ns. itsemaksavia eli joilta työnantaja ei peri jäsenmaksua suoraan palkasta. Muutosta tulee siis varsinkin freelancereiden ja opiskelijoiden maksuihin.

Ansiotulojen määrä vaikuttaa itsemaksavien jäsenmaksun suuruuteen. Tähän asti sekä hyvin ansaitsevat että pienituloiset itsemaksavat ovat maksaneet samaa euromääräistä jäsenmaksua. Jatkossa jäsenmaksuluokkia on useampia.
Jäsenmaksuvapautukset poistuvat kokonaan. Tilalle tulee perusmaksu, joka peritään niin äitiyslomalaisilta, työttömiltä kuin sairaslomalaisiltakin.
Kaikille, joita asia koskee, lähetetään henkilökohtainen kirje.
Valtakirjaperintään, jossa työnantaja perii jäsenmaksun suoraan palkasta, ei tule muutoksia.

Katso myös

Kaikki uutiset

Vapaa tiedonvälitys ei toteudu Gazassa: journalistien tappamisen on loputtava  

Konflikti Gazassa on tuottanut mittaamattoman määrän kärsimystä ja tuhoa siviiliväestölle yhdeksän viime kuukauden aikana. Gazasta on muodostunut tiedonvälityksen musta-aukko. Humanitaarisen katastrofin todellista laajuutta ja inhimillistä hätää ei voi ymmärtää ilman journalistien aktiivista raportointia. Siksi on välttämätöntä taata edellytykset journalistien mahdollisimman vapaalle ja turvalliselle toiminnalle sotimisesta riippumatta. Tätä edellyttää myös kansainvälinen oikeus. Yhdistyneiden kansakuntien turvallisuusneuvosto on […]

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.