Uutiset / 18.10.2013

Elokuva-tv-tuotannon tes-neuvottelut käyntiin

Vuoden sopimusjatkon aikana on etupainotteisesti tarkoitus uudistaa elokuva-tv-tuotannon työehtosopimusta työryhmätyönä.

Myös Mediaringin henkilöstövuokrausta koskevan sopimuksen neuvottelut käynnistyivät tänään. Johtuen elokuva-tv-tuotannon sopimustaustasta myös Mediarinkiin esitetään vastaavaa uudistustyötä. 

Kummatkin neuvottelut jatkuvat ensi viikolla torstaina.

Journalistiliiton kanssa sopimusten osapuolena on myös toinen työntekijäliitto, Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liitto Teme.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.