Uutiset / 24.04.2019

Elokuva- ja tv-tuotantoalalla runsas koulutusvuosi

Tarjolla on alalle räätälöityä juridista peruskoulutusta, Jaana Paanetojan antamaa juridista täydennyskoulutusta ja työturvallisuustietoutta. Juridinen peruskoulutus ja Työturvallisuuskeskuksen webinaarit ovat avoimia kaikille alan toimijoille, jotka työskentelevät työnjohdollisissa tehtävissä. Työoikeusseminaarit ovat avoimia kaikille elokuva- ja tv-alalla työskenteleville SJL:n ja Temen jäsenille. Elokuva- ja tv-tuotantoalalla toimiville työntekijöille, työnanantajille ja esimiehille suunnattu juridinen peruskoulutus järjestetään Suomen elokuvasäätiön tiloissa Helsingin Kanavarannassa 7.5. ja 8.5. Ilmoittautuminen koulutuspäiviin on edelleen auki! Työoikeuden seminaarin toinen osa 15.5. Helsingin Teatterikulmassa on avoin kaikille alalla toimiville Journalistiliiton ja Temen jäsenille. Kouluttajina ovat Jaana Paanetoja, Terhi Tarvainen ja Marika Väisänen, ja luvassa on näkökulmia muun muassa työsuojelusta, työajasta ja ylítöistä. Ennakkoilmoittautuminen on välttämätön. Muista myös lukea oikeustieteen tohtori, työ- ja sosiaalioikeuden dosentti Jaana Paanetojan perusteellinen ja avartava artikkelisarja elokuva- ja teatterialan työehtoasioista. Osat yksi ja kaksi ovat jo luettavissa sivuillamme.   Muistutettakoon jo nyt, että syksyllä on luvassa vielä sarja työturvallisuuskeskuksen webinaareja: Tiistai 17.9. klo 10.30-12.30
  • Turvallinen ja terveellinen yhteinen työpaikka elokuva- ja tv-tuotantoalalla
Keskiviikko 18.9. klo 10.30-12.30
  • Työsuojelun yhteistoiminta ja työterveyshuolto elokuva- ja tv-tuotantoaloilla
Tiistai 1.10. klo 10.30-12.30
  • Turvallinen terveellinen työ ja työympäristö elokuva- ja tv-tuotantoaloilla
Keskiviikko 2.10. klo 10.30-12.30 ja 13.30-15.30
  • Työhyvinvointi elokuva- ja tv-tuotantoaloilla
  • Monimuotoisuus, yhdenvertaisuus ja tasa-arvo
 

Katso myös

Kaikki uutiset

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.